Toplumun ruh sağlığı bozuldu

Şehrimizde pahalılığın başını alıp gittiğini belirten Taşdoğan, "2 milyonun üzerinde turist hedefleniyor. Kusura bakmayın bu pahalılık böyle devam ederse 500 bin rakamını bile rüyamızda görürüz. Bir an önce tedbir alınmalı. Yoksa hemşehrilerimiz yavaş yavaş misafirlerini Şanlıurfa, Adana ve Kahramanmaraş’da ağırlamaya başladı, bizden söylemesi" dedi.

Taşdoğan, son zamanlarda asayiş olaylarındada artış olduğuna vurgu yaparak, "Meydana gelen olaylar kan donduran cinsten olmaya başladı. Duygusuz nesil olarak tanımlanan bir nesil oluştu ve cinnet halinde dolaşmaktadır. Toplumumuzun ruh sağlığı bozulmuştur" dedi.

HASTALIK BAKANLIĞI ANLAYIŞI DEĞİŞECEK

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan il binasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında kentin sorunlarını gündeme getirdi. TÜİK istatistiklerine göre şehrimizde her bin kişiye bir hekim düştüğünü, bu rakamın hekim sayısındaki yetersizliği gözler önüne serdiğini belirten Muhittin Taşdoğan, "TÜİK verilerine göre; Gaziantep’te 1432 uzman hekim, 1014 pratisyen, 302 asistan, 324 diş hekimi, toplam 2748 hekim var. Öte yandan sağlık çalışanının ve hemşire sayısının da yetersiz olduğu kentte 3 bin 246 hemşire, 2 bin 666 sağlık memuru, 943 ebe ve 522 eczacı bulunuyor. Nüfusu 3 Milyona yaklaşan Gazi şehrimizde sağlık çalışanlarının yetersizliği iş yükünü artırmaktadır. İş yükünün artması ise mevcut çalışanların tayin istemesine, yeni atanacakların ise tercih etmemesine sebep olmaktadır. MHP olarak göreve geldiğimizde ‘’Hastalık Bakanlığı’’ olan anlayışı ‘’Sağlık Bakanlığı ‘’haline getireceğiz" dedi.

ÖDÜL ALDIKÇA TRAFİK AKSIYOR

Trafik sorununun uzaktan çözülemeyeceğini, ödül aldıkça trafiğin daha da keşmekeş bir hale belirten Taşdoğan, "Perilikaya, Üçoklar'da hastanız var diyelim. Perilikaya'dan çıktığınızda Ersin Arslan Devlet hastanesine gelen yolu bulabilmeniz mucize. Yanlış yola saptınız vazgeçtiniz, 25 Aralık'a girmek istiyorsunuz, geldiniz Gazimuhtar'dan geçeceksiniz, Fevzi Çakmak'tan 25 Aralık'a dönecek yolu bulmanız bir mucize. Bu düzenlemeleri yapanların nerede hastane, nerede postane, nerede pastane olduğunu bilmesi gerekiyor. Bir başka şehirden oturup Gazişehirin trafiğini, yolların kurallarını düzenlerseniz bu tür şeyler kaçınılmaz olur. Bu nedenle hastanelere ulaşım için bir an önce 25 Aralık'a dönüşteki sola dönüşü, Gazimuhtar'dan gelince 25 Aralık'a Zübeyde hanım bulvarına değilde 25 Aralık'a dönecek kavşağın düzenlenmesi ve Özdemirbey caddesinin başladığı noktadaki kavşağın düzenlenmesine ihtiyaç var" dedi.

2 MİLYON TURİSTİ RÜYAMIZDA GÖRÜRÜZ

Şehirdeki pahalılığı bir kez daha dile getiren Taşdoğan, "Pahalılık aldı başını gidiyor. Biz gastronomi kenti seçildik. Elimizi cebimize atacak halimiz kalmadı. Yemek ve Tatlı fiyatlarında çok ciddi artışlar oldu. Sadece yiyecekle sınırlandırmayalım. Kira ve satış fiyatları bile piyasaların durgunluğunu hiç tınlamıyor. Hala çok pahalı rakamlara ev satılıyor veya kiralanıyor. Et ithalatı ile de etin ucuzlayacağı beklentisi doğmuşken orada da çok az firmanın ithalat yetkisi olması nedeniyle tekelleşmeye gittiği, rekabetçi olmayan ortamda, ucuzlamanın mümkün olmadığını yetkililerin ve kamuoyunu dikkatine sunarım. Daha sayamadığım ama her gün karşılaştıkça hayrete düştüğümüz birçok şey var pahalılaşan. Buna rağmen kalkmışız hedefimizin 2 milyonun üzerinde turist olduğunu söylüyoruz. Kusura bakmayın bu pahalılık böyle devam ederse bırakın 2 milyonu, 500 bin rakamını bile rüyamızda görürüz" dedi.

GAZİANTEPLİ MİSAFİRLERİNİ KOMŞU İLLERDE AĞIRLIYOR

Pahalılığın en büyük sebebinin denetimsizlik olduğunu dile getiren Taşdoğan şunları söyledi:"Serbest piyasa adı altında 1 TL sorduğunuz ürünün tüm özellikleri ile aynı olanını 2-3 dükkân sonra 10 TL’ye de görebiliyorsunuz. Bu sebeple denetimleri yapılıp fiyatlar kontrol altına alınmalıdır. Aksi takdirde şehir olarak büyük sıkıntılar yaşayabiliriz. Makul fiyatlar belirlenmelidir, taban ve tavan fiyatı uygulaması düşünülmelidir, ne üretici, ne esnaf ne de vatandaş mağdur olmamalıdır. Özellikle gıda fiyatlarında bu aşırı artışların nedeni, üreticiden tüketiciye gelene kadar çok fazla aracı bulunmaktadır. Bu aracılar bir an önce azaltılmalı ve rekabetçi yapı oluşturulmalıdır. Şehrimizi idare eden iradeye bir an önce bu tedbirleri almasını tavsiye ediyoruz. Yoksa bizim hemşehrilerimiz yavaş yavaş misafirlerini Şanlıurfa, Adana ve Kahramanmaraş’da ağırlamaya başladı. Yarın kimse ‘’ben duymadım’’ demesin! bizden söylemesi."

TOPLUMUN RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Güvenlik konusuna da değinen Taşdoğan, son zamanlarda asayiş olaylarında yine artış yaşandığını söyledi. Taşdoğan, "Meydana gelen olaylar kan donduran cinsten olmaya başladı. Duygusuz nesil olarak tanımlanan bir nesil oluştu ve cinnet halinde dolaşmaktadır. Vatandaşlarımızın bu konudaki tedirginliği haklı bir tedirginliktir. Issız bir sokakta evinize doğru giderken nasıl bir durumla karşı karşıya kalacağımızı bilmiyoruz. Çünkü artık toplumumuzun ruh sağlığı bozulmuştur. Yaşam mücadelesi insanları zor bir durumun içerisine sokmuştur. Bu durum ise cinayetlerin ve vahşetlerin önünü açmaktadır. Artan bu asayiş olayları da bunun en büyük göstergesidir. Emniyet Müdürlüğümüzden ricamız daha tedbirli olunması ve devriye gezen ekiplerimizin sayısının arttırılmasıdır. 2007 seçim beyannamemizden yer alan bugünlerde hükümet tarafından uygulanmaya alınan bekçilik sistemini hızla geçilmelidir. Bu sorunun üstesinden gelebilecek tek yetkili merci Emniyet güçlerimizdir. Allah onların canlarını incitmesin" diye konuştu.

DİREKÇİ PAZARI'NA EL ATIN

Direkçi pazarı esnafının sıkıntılarını da dile getiren Taşdoğan şöyle konuştu:"Şıhcan’ın hemen üst başında, Mübarek Kara Kabir’in hemen arkasında uzun yıllardır Gazişehrimize katma değer sağlayan ‘’Direkçi Pazarı Esnafımız’’ın hali bu kış şartlarından daha da zorlaşmış durumdadır. Pazar, şehrin merkezinde ve trafiğin çilesi içinde kalmıştır. Merkezde olmasına rağmen ne yol var ne yolak! şehir merkezinde çamurun içindeler. Dükkanlarına getirecekleri tır veya ağır nakliyat araçlarının girmesi imkansızlaşmış. Hele, 1 no’lu cadde’den Şıhcan’a çıkışta sola dönüşte yasaklanınca! bölgeyi iyi bilen insanların dahi geliş gidişi çileye dönmüş. Uzun zamandır hiçbir yetkili hallerini sormamış. Şehrimiz bu kadar gelişirken, bu esnaflarımızın orada adeta kaderine terk edilmesi yakışmamıştır. Önerimiz kısa vadede gerekli trafik düzenlemlerinin yapılması ve işyerlerinde ki, sorunlarına, palyatif çareler üretilmesi acildir. Uzun vadede kentimize insanımıza ve esnafımıza yakışan bir alana taşınmaları acilen gerekmektedir. Taşırken de Şahinbey oto sanayisi uygulamasında olduğu gibi; zaten dar gelirli olan buradaki esnaflarımızı borç batağına sokacak fahiş fiyatlara satılacak dükkanlara değil, uygun fiyatlara ve uygun yerlere taşınması için gereğinin yapılmasını diliyor, bekliyor ve de takip ediyor olacağız. Unutulan direkçi pazarı’nı unutmayalım! Gazişehir’i Gaziantep Markası yapanların kıymetini bilelim."

ÇÖZÜM ÜRETTİK, SONUÇ ALDIK

Düzenledikleri toplantılarda dile getirdikleri sorunlarla ilgili sonuçta aldıklarını dile getiren Taşdoğan, "Ölüm yoluna dönen Nizip yolunda çalışmalar hızla başladı, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Şahinbey Anıtı’nın içler acısı durumu için bir takım çalışmalar başladı. Uyuşturucu ile etkin mücadelede hızla yol alınıyor. Gaziantep terör ile birlikte anılmamalı çabamızın, sonucu çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler arttı. Sanayicimizin, esnafımızın, memurumuzun, işçilerimizin, odalarımızın, STK’larımızın, sporumuzun sorunlarını çözüm yolları ile anlatarak çeşitli sonuçlar aldık. Özetle son bir yılda hep beraber Gaziantep’imize değer kattık, çorbada tuzumuz oldu. Katkısı, desteği, çabası olan herkese ve dikkate alan yetkililere teşekkür ederiz. Dikkate almayan uyarılara rağmen yanlışa devam edenlere de yeni yılda Yüce Rabbimizden akıl ihsan etmesini dileriz" dedi. Meral KINACILAR