Gaski ekiplerinin gece insanları huzursuz eden ve 01'lere kadar gürültü yaparak mahalleliyi uykusuz bırakmayı savunur bir ifade kullanan Hüseyin Sönmezler'in, yasaları ihlal etmeyi savunması şaşkınlık yarattı. Sokakta bulunan restorantı bahane ederek kendisine yalan bilgi veren personelin söyledikleri doğrultuda açıklama yapan Hüseyin Sönmezler'in bu hatayı nasıl yaptığı anlaşılamadı.

NE DEDİ?

Sönmezler, ekiplerin gündüz saatlerinde çalışmaya gittiğini ancak esnafın orada çalışmaya izin vermediğini ve kavga çıkardığını belirterek, mecburen o saatlerde çalışmak zorunda kalındığını söyledi. GASKİ’nin içme suyu temini için yeri geldiğinde 24 saat çalışmak zorunda kaldığını belirten Sönmezler şunları söyledi:” Gündüz orada bizim arkadaşlarımızı çalıştırmamışlar, olay çıkarmışlar, izin vermemişler. Oradaki ciğerci kavga çıkarmış, bizimkilerde ciğerci dükkanı saat 10.00’da kapanır kapanmaz girmişler 3.5 saat çalışmışlar ve bütün bağlantıları tamamlamışlar. Yarım bıraksan da olmaz. Gündüz ekiplerimizi çalıştırmayınca, ekipler AYKOME’den izin alarak çalışma yapmıştır. Genelde geç saatlerde çalışmıyoruz ama mecbur kalınca çalışıyoruz.”

LOKAL BİR ÇALIŞMA

O bölgede yeni binalar olduğunu ve onların uzun zamandır su bağlantısı için talepleri olduğunu belirten Sönmezler, “Bu çalışma yeni bir bağlantı yaparak oradaki evleri rahatlatmak için yapılan bir çalışma. Yeterli su alamayan yerlerin sularını vermek için yapılan lokal bir çalışma. Dün gündüz ekiplerimiz gidip çalışamayınca gece çalışmışlar. Sorun çözmeye çalışıyoruz, bizim gibi kurumlar 24 saat çalışma esaslıdır. Bu tür olaylar çok sık olan bir olay değil. Bazen oluyor. Şu sıkıntılı süreçte kaliteli suyu 24 saat akıtmaya böyle sorunlu olan yerleri de teker teker çözmeye çalışıyoruz” dedi.

GERÇEKTE NE OLDU ?

Fatih Mahallesinde yeni yapılan bir binaya su hattı çekilmesi için akşam saatlerinde bölgeye gelen Gaski ekipleri, önce asfalt kesim işlemi yaptı. Sokağı kapatan Gaski ekiplerine çevreden tepki gösterildi ama onlar ve çalışmalarını sürdürdü. Daha sonra kesilen kanalın toprağını kazınmaya başladı. Bu arada gece saatler ilerleyince sokak sakinleri durumu polise aktardı. Gece saat 23 sıralarında gelen polis ekipleri daha sonra orayı terkedince Gaski ekipleri çalışmasına devam etti. Büyük gürültü yapan bu çalışma üzerine Ökkeş Özekşi Twitter'dan yasalara aykırı hareket edildiğini, meskun mahalle gece yarısı çalışma yapılamayacağını yazarak okurlarıyla paylaştı. Ancak Gaski ekipleri çalışmayı durdurmadı ve saat 01, 10'a kadar kazıyı sürdürdü, tek binaya gidecek boruyu döşedi. Polisin tekrar gelmesiyle çalışmasına son veren Gaski ekipleri sabah erkenden gelerek çalışmasına devam etti. Meral KINACILAR