Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, doğalgaz alamayan garaj tapulu dairelere bir umut ışığı doğduğunu müjdeledi. Uzer, "Enerji Bakanımız aradı. EPDK ile bir görüşmeleri olmuş. Bu soruna bir formül bulduk gibi. Belediyelerimizin önünü açacak EPDK bir karar alacak" dedi.

Garaj tapulu dairelerin Türkiye'nin sorunu olmadığını, Gaziantep'e has olduğunu belirten Ahmet Uzer, "Burada meydana çıkan bir sorun. Bende şaşırıyorum. 9. katta garaj tapulu dairesi var. Karadenizli olsa anlayabiliriz diye aramızda espri yapıyoruz. Antepte bu sorun var. Bunlarla ilgili en köklü çözüm imar affıdır ama imar affına kesinlikle Başbakan'ın niyeti yok. O zaman imar affıyla kökünden çözemiyorsak, doğalğaz sorununa bir çözüm bulmalıyız" dedi.

Esasında buralara dogalgaz bağlanamayacağını, ama ne hikmetse Gazdaş'ın kimseye sormadan bunlara doğalgaz bağladığını söyleyen Uzer şunları söyledi:" Bir iki yerde doğalgazdan dolayı ölümler meydana gelince Gazdaş yetkilileri korkmuş. Gazdaş yetkilileri, bakmışki buranın iskanı olması, bazı şartları taşıması lazım, apar topar gazı kesti. Hatta bunları kışın keseceklerdi ben bizzat dogalgaz bölge müdürü ile görüştüm, konuştum, kesin kesecekler, ben o zaman bari kış geçsin, baharda kesin dedim. Ve kışı geçirerek kestirdik." 'Milletvekillerimiz başta olmbakanımız olmak üzere 3 aydan beri ankarada bir görüşme trafiği yürütüyoruz' diyen Uzer, "En sonda dün enerji bakanımız aradı. EPDK ile bir görüşmeleri olmuş, şimdi ona bir formül bulduk gibi. Belediyelerimizin önünü açacak EPDK bir karar alacak. Garaj tapuda oturanların elektrileri, suları var gaz noktasında büyük şikayetleri var" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR