PTT 1. Lig'de kendi sahasında Ankaraspor ile 3-3 beraber kalan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 9 haftadır galip gelemiyor.

Ligin 18. haftasında kendi sahasında TKİ Tavşanlı Linyitspor'u 2-1 yenen mavi-beyazlılar, o günden sonra galibiyeti unuttu. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, çıktığı son 9 maçta 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Ligin 9. haftasında, teknik direktör Suat Kaya ile yolları ayıran mavi-beyazlılar, takımın başına Hasan Özer'i getirdi. Bu dönemde çıktığı 17 maçta 8 mağlubiyet, 3 galibiyet ve 6 beraberlik alan temsilcimiz, Ankaraspor maçı öncesi teknik direktör Özer'le de karşılıklı anlaşarak sözleşmeyi feshetti. Mavi-beyazlı yönetim daha sonra takımı, yardımcı antrenörler Mehmet Polat ve Bülent Bölükbaşı'na emanet etti. Mavi – beyazlılar, Polat ve Bölükbaşı idaresinde çıktığı ilk maçta lig lideri Ankaraspor ile 3-3 berabere kaldı. Mavi-beyazlılar, 27 puanla 16'ncı sırada bulunuyor.

YÖNETİM İNANÇLI

Ünsal Göksen’in görevinden istifa etmesinin ardından kulüp başkanlığına gelen Nurettin Özkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’lu taraftarlara seslenerek endişeye gerek olmadığını belirtti.

Takım olarak iyi bir dönemden geçmediklerini kaydeden Özkaya, “Bizim bir an önce toparlanıp galibiyet serisine geçmemiz gerekiyor. Lig lideri Ankaraspor karşısında ikinci yarıda sergilenen futboldan oldukça memnunum. Böyle güçlü bir takım karşısında iki farklı geriye düştükten sonra toparlanıp beraberliği yakalamak kolay değil. Futbolcu arkadaşlarımız canlarını dişlerine takarak sahada olağanüstü bir mücadele örneği sergilediler. Bu da bizi son derece umutlandırdı, bundan sonra ki haftalarda aynı performans sergilenmesi durumunda tehlike bölgesinden uzaklaşmamız zor olmayacak” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU