Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından düzenlenen toplantıda Gaziantepli sanayici ve işadamları derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ‘Barış sürecinin iş dünyasına etkisi ve ekonomik kalkınmadaki rolü’ masaya yatırıldı.

KONUŞMALAR BİLE ARTI DEĞER KATTI

Başkan Özdurak, 1984’den bu yana 30 bin üzerinde şehit verdiğimizi, 100 milyar doların üzerinde, ülke kaynaklarının bu konuda harcandığını belirterek, "Milletlerin kendi etnik anlamda herhangi bir sorunu yok. Bu işler rant elde etmek isteyen bir takım kesimler var. Bunlara müsaade etmemek gerekiyor. Bu sorunun çözümü ile ilgili yapılan konuşmalar bile artı değer katmaya yeterli. Diyarbakır da Şubat ayından bu tarafa daire fiyatları yüzde 25’in üzerinde prim yapmış” dedi.

HÜKÜMETİN CESUR TAVRINI DESTEKLİYORUZ

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kurt Ali Kılçık, ülkenin geleceği için, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan sorununun çözümü konusunda, hükümetin cesur tavrını MÜSİAD olarak desteklediklerini söyledi. Kılçık, “Yıllardır şahit olduğumuz acımasız terör kadar, bu çerçevede birikmiş sorunların çözüme kavuşması, bölgenin refah ve mutluluğu, Türkiye’nin kalkınması, özgürlükler ve demokrasi açısından da çok büyük bir engelin ortadan kalkması anlamına gelmektedir” dedi.

TÜRKİYE DAHA DİKKATLİ OLMALI

HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlker Hasırcı ise, ‘Analar Ağlamasın’ sloganıyla çıkılan bu yolda ‘Barış sürecinde Türkiye’ konusunda terör sorunu aşıldığı takdirde, Türkiye'nin kalkınacağını belirterek, "Bundan sonra Türkiye'nin daha dikkatli olması gerekiyor. Türkiye düşmanları, Türkiye'nin ilerlemesi, büyümesinden ve barışa erişmesinden yana olmayanlar alçakça saldırılara devam edebilir. Eskiden tabu olarak yorumlanan, dillendirilemeyen, şeyler artık dillendiriliyor ve keşke 10 yıl evvel bunlar yapılsaydı” dedi.

BU MEMLEKETTE KÜRT SORUNU YOK

TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Çekici dernek olarak çözüm sürecine destek verdiklerini belirterek, “Kardeşlerim Allah aşkına hiç kimse bu memlekette Kürt sorunu var diyemez. Çünkü Kürt bizim kardeşimizdir. Türk, Kürt kardeşlerimiz benim gönül bağı olduğumuz bir yer var. Oranın büyük çoğunluğunda Kürt kardeşlerimiz var. Oraya gittiğimizde baş başa omuz omuza duruyoruz. Yıllardır böyle olmuş yıllardır et tırnak gibi bir arada büyümüşüz ve gelişmişiz. Türkiye’nin çok hızlı büyümesi engellenmek istenmekte ve burada dış güçlerin parmakları var” dedi

ÖN YARGILARIMIZI KIRMALIYIZ

GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan ise “Hatalar kabul edilmezse barışı konuşamayız ve barışı sağlayamayız da. 1999 yılından bu yana Hakkari ve o bölgede ki bütün illeri mutlaka ziyaret ediyorum. Bölge insanları geçmişteki yanlış politikalardan dolayı haklı oldukları yönleri var. Mesela bir okul yapımına 1993 yılında başlanmış ve 1999 yılında hala bitirilememiş. Bizlerde ön yargılarımızı mutlaka kırmamız gerekiyor. Müslüman terörist, teröristte Müslüman olamaz” şeklinde konuştu.