Kalkan dilekçesinde, ilimizdeki kurum ve kuruluşların GAGEV'e yaptıkları yardım miktarınının yanısıra, vakfın Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ve Gaziantepspor'a desteği olup olmadığını da sordu. Kalkan, "GAGEV olarak Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü için 60 Bin'in üzerinde forma yaptırıldığı doğru mudur? Gaziantepspor için herhangi forma yaptırılmış mıdır? Belediyeler, oda ve borsalardan Gaziantep Gazişehir Futbol Kulübüne maddi destek sağlandı mı, sağlandı ise bunların miktarı ne kadardır ?" dedi.

MECLİSTE GAGEV'E DESTEK VERİYORUZ

Uğur Kalkan, zaman zaman belediye meclislerinde Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) için destek maddelerinin geldiğini hatırlattığı dilekçesinde, "Bizler de şehrimizin tanıtımına ve gelişmesine katkıda bulunulsun diye bu maddelere destek veriyoruz. Bir vatandaş olarak, bu maddelere oy veren bir meclis üyesi olarak bu konuda bilgi sahibi olmanın, en doğal haklarımdan birisi olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda aşağıdaki sorularımın tek tek yanıtlanarak tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum" dedi.

BU SORULARA CEVAP İSTEDİ

Kalkan,Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden Valiliğe şu soruları yöneltti:"2017 Yılı içinde GAGEV'e maddi olarak ne kadar destekte bulunulmuştur? 2017 yılı içinde hangi kurum ve kuruluşlar ne kadar destekte bulunulmuşlardır? GAGEV olarak 2017 yılı içinde hangi proje ve çalışmalar yapılmıştır? 2017 yılı içerisinde yapılan proje ve çalışmaların her birine ayrı ayrı ne kadar harcama yapılmıştır? GAGEV olarak Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü için 2017 yılında herhangi bir maddi destekte bulunmuş mudur? Bulunulduysa toplam ne kadardır? GAGEV olarak Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü için 60 Bin'in üzerinde forma yaptırıldığı doğru mudur? Doğruysa toplam sayı ve toplam harcama ne kadardır?

GAZİANTEPSPOR ÜVEY EVLAT

Maalesef Üvey Evlat durumuna düşen-düşürülen Gaziantepspor için 2017 yılında ne gibi çalışmalar yapılmıştır? 2017 Yılı içinde GAGEV olarak Gaziantepspor'a herhangi bir maddi destekte bulunulmuş mudur?Bulunulduysa miktar ne kadardır? 2017 Yılı içinde GAGEV olarak Gaziantepspor için herhangi forma yaptırılmış mıdır? Yaptırıldıysa toplam sayı ve toplam maliyet ne kadardır? GAGEV olarak şu anki toplam bütçeniz ne kadardır? GAGEV'de görev yapan kurullardaki kişilere herhangi bir ödeme yapılmakta mıdır?Yapılıyorsa;bunun dağılımı ne kadardır? Büyükşehir ve merkez ilçelerle birlikte Gaziantep'teki oda ve borsalardan Gaziantep Gazişehir Futbol Kulübüne maddi destek sağlandı mı, sağlandı ise bunların miktarı ne kadardır?" Meral KINACILAR