PTT birinci liginin en iyi beş takımından birinin kendilerinin olduğunu söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belerdiyespor kulüp başkanı Ünsal Göksen, futbolun sahada erkek gibi mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Göksen takımın ikinci yarında oynanan futboldan memnun olmadığını söylerken son haftalarda ki gelişmeleri spor muhabirimiz Muharrem Türkoğlu’na açıkladı.

  • BU HAFTA DA MAĞLUP OLSAYDIK BİZİ DAHA KÖTÜ GÜNLER BEKLEYECEKTİ.

  • BİZİ 1461TRABZON MAÇINDAN DAHA ÇOK ZORLU GEÇECEK BİR DEPLASMAN MAÇI BEKLİYOR.

  • BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR SEZONU EN AZINDAN PLAY OFF’UN İÇİNDE BİTİRİR.

  • MESSİ REKOR KIRIYOR AMA YİNE DE ÇIKIP HER HAFTA GOLLERİNİ ATIYOR.

  • GALATASARAY 35 YAŞINDA FUTBOLCU TRANSFER EDİYOR AMA BİZİM ELİMİZDE 17 – 18 YAŞLARINDA İLERİDE FAYDALANACAĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZ VAR.

  • BİZİM ASIL HEDEFİMİZ DE ALT YAPILARDAN FUTBOLCU YETİŞTİRMEKTİR.

TAKIMIN SAHADAKİ FUTBOLCUSU OLUN

Bu sezon ligde inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini söyleyen Gaziantepspor kulüp başkanı Ünsal Göksen, “Oldukça kötü bir grafik çizdik bu da Büyükşehir Belediyespor’un futbolcularına yakışmayan bir grafik. Bu ligi kime sorarsanız sorun PTT birinci liginin 5 takımı sayılsa bunlardan biri mutlaka Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, derler ama maalesef bu sezon kağıt üzerinde kaldı. Biz istediğimizi yapamadık. Bu futbolcunun doyumsuzluğumu, futbolcunun belli bir şekilde doyuma ulaşmasımı veya şehirde heyecanı yakalayamamasımı bir çok sebebi var. Saha sorunu da olabilir ama hepsini birleştirirseniz bir takım nedenler var. Bütün bunlara ligin en iyi takımlarından 1461Trabzonspor karşısında iki haftalık kötü gidişi durdurduk. Bu hafta da mağlup olsaydık bizi daha kötü günler bekleyecekti, onun için futbolcu arkadaşlarımızla yanımızda teknik ekiple birlikte oturduk ve herkesin şapkalarını önlerine koymalarını istedik. Bu takımın kağıt üzerinde değil de sahada ki futbolcusu olmalarına inandırdık. Biz böyle bir hafta geçirdik ve mükemmele yakın değilse de galip gelebilmek adına gerekeni oynadık. En azından ilk yarı 1461Trabzon’u kontrol altına tuttuk çünkü rakip çok ani atağa çıkan ve birbirini çok iyi tanıyan bir takım. Hocamızın verdiği taktikle ikinci yarı rakibe pozisyon vermeden çok pozisyon yakaladık. Bizim net pozisyonlardan bir tanesini değerlendirdik önemli olan bu maçı üç puanla geçirmekti onu da başardık. Bir maçla her şey bitmiyor ama bir maç kazanmamıza rağmen tukarı ve aşşağıyla her şey devam ediyor” dedi.

ZORLU DEPLASMAN BİZİ BEKLİYOR

Bu hafta sonu deplasmanda oynayacakları Kartalspor’un ligde kalma adına hamleler yaptığını açıklayan Göksen, “Bu hafta ya ligde kalma adına umutlarını arttıracaklar yada işleri çok zora girecek. Bunun için bizi 1461Trabzon maçından daha çok zorlu geçecek bir deplasman maçı bekliyor. Futbolcularımız bu hafta beyin yapısı ve sahada ki duruşları olarak futbolun gerekliliğini yaparlarsa oradan da elimizin boş dönmeyeceğini umut ederim” dedi.

GEREKENİ FUTBOLCULAR YAPACAKLAR

Ligde kalan altı haftada bütün takımların enterasan maçlar oynayacaklarını kaydeden Göksen, “Zaten bu ligin tamamı enteresan. Baktığımız zaman çok değişik maçlar var burada son haftalarda çıkışı yakalayan, kendini sahada iyi durduran bir takımsak ve biz Büyükşehir Belediyesporsak sezon başında bizi ilk beşin içine koyan insanlar boşuna koymadıysa futbolcularda bu gerekliliği yapacaklarını düşünüyorum. Tabi bu olurmu? Olmaz mı? Ona kendileri karar verecekler. Biz her türlü yolu kendilerine gösterdik umud ederim Büyükşehir Belediyespor sezonu en azından Play Off’un içinde bitirir” dedi.

SAVAŞMAZSAN KAZANAMAZSIN

Her zaman açık ne net konuşan biri olduğunu aktaran Göksen, “Futbolcularımla da konuşuyorum. Bunu adı Serdar, Cihan, Ömer, Eren, Kenan, Ramazan yani tüm takımın tek tek isimlerini sayabiliriz benim şu anda kadromda bulunan futbolcular PTT birinci liginin her hangi bir takımında çok rahat oynar ama kağıt üzerinde değil sahada oynamak lazım. Örneğin benim oyuncum diyor ki ‘benim adım Serdar ben oynarım’ bunu Ankaragücü maçında yaşadık. ‘Ben nasıl olsa sahaya çıkarım golümü atarım’ ama durum öyle değil. Senin ismin istediği kadar Ünsal veya başka bir şey olsun. Sahaya çıkıp savaşmazsan, karşındakinden iki kat mücadele etmezsen o maçı kazanamazsın. Maalesef biz Çaykur Rize maçından sonra bazı futbolcularımızda bunu gözlemledik ve bazıları da bunu kabul ediyor. Bunun için futbol kağıt üzerinde değil sahada oynanıyor. Sahaya çıkar gücünüzü, kuvvetinizi sportmence, kaya gibi oynarsınız. Futbol erkek oyunudur bunu net söylüyorum. Sahada erkek gibi oynarsan sahada ki mücadeleni kazanırsın ama sen koşmazsan, rakibinin iki katı efor sarf etmezsen o maçı kazanma şansın yok. Biz bunları futbolcu arkadaşlarımıza net bir şekilde söyledik. Net söylüyorum, futbolcu isim üzerinde olmayacak. Bu gün Avrupa’da oynayan bazı oyuncuları örmek almak gerekiyor. Messi rekor kırıyor ama yine de çıkıp her hafta gollerini atıyor. Bakıyorsunuz ki sahada en çok koşanlardan bir tanesi o. Demek ki ben ismimle sahaya çıkarsam oynarım demiyor, yine aynı şeyi yapıyor. Bizim futbolcu arkadaşlarımız da kafa yapısını değiştirecek, sahada iyi mücadele edecek o zaman kazanmayı hak etsin, yoksa rakip gelir aslanlar gibi puanını alır. İşte Ankaragücü’nün gencecik futbolcuları 90’ıncı dakikada attığı golle 1 – 1 berabere biter yazık olur. Futbolda doğru işler yapmak gerekiyor” dedi.

ALT YAPIDAN GELENLERİ KAZANACAĞIZ

Takımın geçen sezonlara oranla yaş ortalamasının yükseldiğini ifade eden Göksen, “Buna rağmen arka planda bu hafta takviye ettiğimiz Ercan Çapar, Erkan Reşmen bu takımın genç oyuncuları. Geleceğe hazırlık açısından bir Fatih var. Bunlar yaşları çok genç ve 20’li yaşların başındalar. Tabi bazen galibiyetler elde edilmediğinde veya maçlar kazanılmadığında hocanın da çok fazla arayışa gitme ve yeni bir maceraya girme lüksü çok zor olur. Bir maç daha kaybederseniz Allah göstermesin kötüye gider. Onun için elinizde ki mevcudu korumak gerekiyor. Mesela bu hafta Suat hocam çok güzel bir karar verdi Erkam’la 21 yaşında ki Ercan’a sahada görev verdi onlarda aslanlar gibi çıktı mücadele ettiler. Aslında futbolda 28 yaş çok büyük değil Galatasaray 35 yaşında futbolcu transfer ediyor ama bizim elimizde 17 – 18 yaşlarında ileride faydalanacağımız arkadaşlarımız var. Suat hocamızın da zaten işi bu çok yanlış zamanlama oldu ama Suat hocanın da en çok istediği alt yapıdan gelen çocukları kazandırmak. Ben umut ediyorum ki bu sezonun sonunda alt yapıdan gelen ve takip ettiğimiz gençlerle bu takımı harmanlarız” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kendi takımlarının alt yapı gruplarını fazlasıyla takip ettiklerini kaydeden Göksen, “Zaten bizim asıl hedefimiz de alt yapılardan futbolcu yetiştirmektir. Geçen sezon oradan yaşı dolmuş ve sürekli A2’de oynayan ama bir türlü yukarıya çıkamayan bütün oyuncuların bonservislerini verdik ve istediğiniz yere gidebilirsiniz dedik. Alt takımlardan da gencecik kardeşlerimizi oraya aldık. Şu anda A2 takımından yukarıya hazırlamış durumdayız. Yeni sezonda bunları göreceksiniz bu takımın kadrosunda olacaklar ve sahada olacaklar. Biz başarıyı böyle yakaladık. A2’nin altında ki takımlarda da başarı var tek hedefimiz mutlaka ama mutlaka A2 takımından yukarıya her sezon üç futbolcuyu kadroda demiyorum sahada olması gerektiğini söyledim. Bunun içinde elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.