Birinci amatör küme A grubunda kümede kalma mücadelesi veren Sosyal Hizmetler ile Bostancı Kartal arasında oynanan maçta yaşanan olaylar futbolu geride bıraktı.

Ligde 16 puan toplayan Sosyal Hizmetler ile 14 puan toplayan Bostancı Kartal Batur sahasında karşı karşıya gelirken, mücadele öncesi gerginlik maçın içerisine yansıdı.

Bir pozisyonda Sosyal Hizmetlerde sakatlanan oyuncunun yerde yattığı halde oynamaya devam eden Bostancı Kartallı oyuncular topu dışarı atmadıkları için karşılıklı tartışma oluştu. İlerleyen dakikalarda Sosyal Hizmetlerin kaptanı Ali Rıza Kaya rakibine yaptığı faul ve ağır ithamlar sonucu hakem tarafından oyundan ihraç edildi. Soyunma odasına götürülürken rakip oyunculara küfürler ve tehditler yağdırdı. Buna dayanamayan Bostancı Kartal’ın kaptanı İlyas Demir, rakip soyunma odasına gitmeye kalktı fakat oyuncular ve hakemler engel oldu. Daha sonra Sosyal Hizmetler yedek kulübesine dönerek tehdit ve ağır ithamlar da bulundu ve hakem tarafından oda oyundan atılırken gergin anlar yaşandı.

HAKEME SALDIRI

Maçın sonlarına doğru Sosyal Hizmetlerin attığı golün arkasından hakeme ihtiraza giden Bostancı Kartal’dan 3 numaralı oyuncu Hakan Sal, hakeme küfür etmesinden dolayı kırmızı kart gördü. Verilen karara bir hayli kızan bu oyuncu hakeme fiili saldırı gerçekleştirdi ve daha sonra da saha içerisinde müsabakanın orta hakemi Onur İçyer’i kovalamaya başladı. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle birlikte soyunma odasına götürülen hakem triosu güvenlik yetersizliği ve can güvenliği olmaması nedeniyle maçı tatil etti.

MAÇ SONRASI OLAYLAR DEVAM ETTİ

Maçın yarıda kalmasıyla iki ekip de soyunma odasının yolunu tuttu. Ancak bir süre sonra Bostancı Kartallı oyuncular rakip takım soyunma odasının kapısını tekmelemelerine rağmen hırslarını alamayarak camları kırdılar. Devreye güvenlik ekiplerinin girmesi sonucu olaylar yatıştı. Bostancı Kartalsporlu oyuncuların güvenlik ekipleri nezaretinde Batur sahasının çevresinden uzaklaştırılmasının ardından karşılaşmanın hakemleri ve rakip takım oyuncuları tesisten çıkartıldı.

MUHARREM TÜRKOĞLU