Valiliğin provokasyon olarak nitelendirdiği olayın ardından bir başka gelişme daha yaşandı. Tam kapanma tedbirlerini hiçe sayarak sokağa çıkan eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve beraberindeki çok sayıda kişi polislerin uyarılarını dikkate almayınca gözaltına alındı. Bu arada Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in de bu gelişmelerden sonra emeklilik için dilekçe verdiği öne sürüldü.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Silahlı terör örgütlerini övme" gerekçesi ile kayyum atanan ve hakkındaki kapatma davası devam eden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandaşları tarafından itikaf ibadeti bahane edilerek bir provokasyon girişiminde bulunulduğu ortadadır. Meydana gelen olayın istismar üzerinden tahrik etme amacı taşıdığı açık ve nettir" ifadeleri yer aldı. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı ise “Alparslan Kuytul, din kisvesi altında dini istismar eden bir kişi” dedi.

PROVOKE EDİYOR

Gaziantep’te bir camide itikafa girmek isteyenlere kolluk kuvvetlerinin müdahalesi üzerine konuşan Çataklı şunları kaydetti: “Öncelikle Alparslan Kuytul kimdir? Bir defa kamuoyu tarafından doğru olarak bilinmesini isteriz. Bu kişi din kisvesi altında dini istismar eden bir kişi. FETÖ’yü savunan bir kişi. Bu kişi 15 Temmuz’u örtmeye çalışan bir kişi. Bu kişi Türkiye’nin menfaatine ne varsa her fırsatta provoke etmeye çalışan biri. Sürekli güvenlik güçlerimizle karşı karşıya gelme çabasında olan bir kişi. Furkan Vakfı’nın yöneticiliğini yaptığı esnada, orayı da istismar eden bir kişi. Yine vakıf tarafından kurban derileri toplanıyor. Toplanan bu kurban derilerinin de şahsi nam ve hesabında yolsuzluk yaprak kullanan bir kişi. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Ramazan’ın son gününde camilerde itikafa girmesiyle alakalı bir tavsiyede bulundu. Aynı şekilde itikafla ilgili de bunun evlerde yapılması ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir tavsiyesi oldu”

40 AYRI NOKTADA SÜRDÜRMEK İSTEDİLER

Çataklı “Şimdi esasen bu provokasyon başlangıçta teravih namazlarının evlerde kılınmasına yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavsiyesi üzerine başlandı. Son dönemde de az önce de ifade ettiğim, itikafa girmesi ile alakalı bunun evlerde yapılmasına dönük tavsiyesini provoke ederek durum oluşturdu. Ne oldu Antep’te? Diyanet İşleri her ne kadar bunun evlerde itikafa girilmesini tavsiye ettiyse de istisnai olarak vatandaşlarımız isterse de yine de belli camileri belirledi. Ancak bunun müracaat edilmek ve mülki makamında onayı alınmak suretiyle yapılabileceğini kamuoyuyla da paylaştı. Bu kişiler bu süreçte işletmeden girdiler, pandemi kurallarını ihlal ederek camilere girdiler ve din görevlilerimiz bu kişileri ikaz ettiler. Ancak buna şiddetli bir şekilde mukavemette bulundular. Sonra orada baktılar baş edemiyorlar, kolluk kuvvetlerinden talepte bulundu ve o esnafa çevrede bulunan kolluk kuvvetleri de müdahale etti. Bu esnada bir yanlış yönlendirmeyle orada bulunmaması gereken bir personelimizin de gaz kullandığını biliyoruz ki zaten bu kişiyle ilgili gerekli işlemler de başlatıldı. Ancak iş burada kalmadı. Başta Adana ve Gaziantep olmak üzere 40 ayrı noktada onlarca yandaşıyla birlikte bu kişi provokasyonunu sürdürmek istedi. Alparslan Kuytul da bu kapsamda gözaltında.”

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise "Silahlı terör örgütlerini övme" gerekçesi ile kayyum atanan ve hakkındaki kapatma davası devam eden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandaşları tarafından itikaf ibadeti bahane edilerek bir provokasyon girişiminde bulunulduğu ortadadır. Meydana gelen olayın istismar üzerinden tahrik etme amacı taşıdığı açık ve nettir" ifadeleri yer aldı.

BU TÜR GİRİŞİMLERE ASLA İZİN VERİLMEYECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, itikaf ibadetinin pandemi dolayısıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da evlerde yapılmasına dönük tavsiyecilerinin hatırlatıldığı açıklamada "Şahıslar, camiden çıkmama konusunda direnmiş ve daha önceden yaptıkları hazırlıklarla sosyal medya üzerinden gerçekleştirdikleri canlı yayınlarla örgütlü provokasyonda bulunmuşlardır" denildi.