Özel Sanko Koleji’nden bir grup öğrenci TED İstanbul Ulusal Forumu (TİUF) içinde yer aldıkları komitelerde güvenlik, dış ilişkiler, sivil hak ve özgürlükler, insan hakları, iş güvenliği gibi konularda yasa tasarıları sundu.

Gençlerin bireysel ve toplumsal duyarlılığının artırılmasında, ekip ruhunun benimsenmesinde ve kendini ifade edebilme yetisinin kazandırılmasında oldukça önemli bir rol oynayan forum, Türkiye’nin farklı illerinden gelen yirmi iki okulun katılımı ile yapıldı. Özel Sanko Koleji öğrencilerinden Yiğit Koçer, Ayçıl Özmen, Abdülkadir Koçer, Begüm Mutlu ve Selen Akınal’ın dört günlük yoğun bir çalışma süreci sonunda tercih ettikleri alanlarda oluşturdukları yasa tasarıları, forum kapsamında tartışıldı ve kabul edildi. Özel Sanko Liseleri Müdürü İhsan İçbudak, ulusal ve uluslararası sorunları ve gündemi yakından takip eden öğrencilerin, bu doğrultuda sundukları çözüm önerileri ve konulara duyarlılıklarını ifade etme fırsatı veren bu platformların, demokrasi bilincinin yerleşmesinde de önemli bir etken olduğunu söyledi.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI'DA KATILDI

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri İstanbul’da gerçekleştirilen TED İstanbul V. Ulusal Çalıştayına katıldı. Türkiye'nin güncel ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sorunlarını tartışıldığı çalıştayda GKV Özel Liseleri öğrencilerinin gösterdiği yüksek performans dikkat çekti. Çalıştay sonrası bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelişiminde önemli rol oynadığına dikkat çekerek “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri İstanbul’da gerçekleştirilen TED İstanbul V. Ulusal Çalıştayına katılarak gösterdikleri yüksek performansla dikkat çekmişlerdir. Söz konusu çalıştaya Gaziantep Kolaj Vakfı Özel Liselerini 8 delege ve 1 gazeteci toplam 9 öğrenci ve GKV Özel Liseleri AR-GE ve Projeler Koordinatörü Özlem Fındık temsil etmiştir” dedi.

HABER MERKEZİ