Sanko Holding tarafından yapılacak cami, Şehirgösteren Kavşağı Tugay tarafına yapılacak. Cami kararı Büyükşehir Belediye meclisinde oy birliği ile geçti. CHP’li meclis üyesi Beyhan Külekçi, bu bölgede ağaçların çok olduğuna dikkat çekerek, “Caminin ağaçların olmadığı ve daha az olduğu yere yapılmasını umut ederek buna onay veriyoruz. Bunun konunun hassasiyetle takip edilmesi gerekiyor” dedi. Meclise başkanlık eden Osman Toprak da, “Cami en az ağaç kesilerek yapılacak, hassasiyetinize katılıyoruz” dedi.
KÜLEKÇİ’DEN AĞAÇ UYARISI
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına o çok tartışılan cami projesi de gündem maddesi olarak geldi. Valilik binasının yerine yapılmasından vazgeçilen cami, Şehirgösteren kavşağı Tugay tarafına yapılacak. Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Beyhan Külekçi, “Caminin Valilik binasının yerine yapılmaması önerimizdi. İpekyolu civarına yapılmasıı önerimizdi ama bölgede ağaçların çok olduğunu biliyoruz. Burası 80 bin m2 bir alan. Alan üzerinde 10 m2’ye bir ağaç düşse 8 bin tane ağaç eder. Bu nedenle caminin daha ağaçların olmadığı ve daha az olduğu yere yapılmasını umut ederek buna onay veriyoruz. Bunun konunun hassasiyetle takip edilmesi gerekiyor” dedi. Osman Toprak da, “Cami en az ağaç kesilerek yapılacak, hassasiyetinize katılıyoruz” dedi.Gündemin 4. Gündem maddesi oy birliği ile meclisten geçti.
VALİLİK BİNASI KARAYOLLARI ARAZİSİNE YAPILACAK
Vali Gül, düzenlediği basın toplantısında, Valiliğin yerine yapılacak cami projesinden vazgeçildiğini, Sanko Holding tarafından yapılacak caminin yeni imara açılacak bölgelerden birine yapılacağını söylemişti. Valilik ve emniyet binasının yıkılacağını ve meydana katılacağını söyleyen Vali Gül, yeni valilik binasınında Karayolları arazisine yapılacağını söylemişti. Meral KINACILAR