Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, “Zeytinde yüzde 50 kayıp var. Bu fiyatlara da yansır, zeytinin tenekesi 6 bin liradan az olmaz” dedi.

KURAKLIK ETKİLEDİ

Geçtiğimiz yıl zeytinin üreticisinin yüzünü güldürdüğünü belirten Yiğit, bu sene ise kuraklıktan dolayı zeytinde istenen verimin olmadığını söyledi. Yiğit, “Zeytin bu sene Gaziantep’te bazı yerlerde var, bazı yerlerde yok. Bakım yapılan yerlerde zeytin verimi güzel. Ancak hiç ürün olmayan zeytin bahçeleri de çok. Rekoltede geçen seneye oranla yüzde 50 gibi önemli bir düşüş bekleniyor” diye konuştu.

TENEKESİ 6 BİNİ BULUR

Poşet uygulaması büyük fark yarattı
Poşet uygulaması büyük fark yarattı
İçeriği Görüntüle

Yeşil zeytinin 100 liradan piyasada alıcı bulduğunu anlatan Yiğit, zeytinyağı fiyatlarında artış olacağını söyledi. Yiğit, “Bu sene zeytin az, bu fiyatlara da yansıyacaktır. Girdi maliyetleri ortada, bunun yanı sıra işçi giderleri var. Bir işçinin günlüğü 1200-1500 TL arasında değişiyor. 17 kiloluk zeytin tenekesinin fiyatı 5 bin liradan satılıyordu. Zeytinin azlığında bu sene 6 Bini bulur, hatta geçebilir” dedi. Meral KINACILAR ERBEKTE