Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri doğa için kolları sıvayarak belirledikleri iki ayrı bölgede nesilleri yok olmaya yüz tutan iki canlı türünü koruma altına almaya hazırlanıyor. GKV’liler Fırat Havzasında yaşayan Fırat Kaplumbağası ve bu türün habitatı olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Çöçelli Köyü- Bağlama Gölünde bulunan Nilüfer Bitkisini koruma altına alıyorlar.

İLKİ BAŞARIYORLAR

Proje çalışmaları GKV Özel Anaokulu 6 yaş, ilköğretim 4. sınıf ve ortaokul bilim ve proje kulübü öğrencileri GKV Özel Anaokulu Proje Tasarım Uzmanı Gözde Ekim, Biyoloji Öğretmeni Burcu Dindaroğlu ve Fen Bilgisi Öğretmeni Buket Yılmazkaya rehberliğinde yürütülüyor. Projede görev alan GKV’li öğretmen ve öğrenciler bilimsel süreç takiplerinin yapıldığı ve elde edilen verilerin değerlendirildiği, doğayla iç içe ve severek çalışabilecekleri bu değerli ve bilim dünyasının ilgi gösterdiği projeye katılmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

ZİRVEDE SUNACAKLAR

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından hazırlanan “Fırat Havzasında yaşayan Fırat Kaplumbağasını ve bu türün yaşam alanı Pazarcık’a bağlı Çöçelli Köyü- Bağlama Gölünde bulunan Nilüfer Bitkisinikoruma altına alınması” konulu S.O.S Projesi sonuçları 17 Mayıs 2014 tarihinde Bursa, 3 Mart Eğitim Kurumlarında gerçekleşecek II. Uluslararası Çocuk ve Çevre Zirvesi’nde sunulacak. HABER MERKEZİ