ÖNCE vurdu, sonra kaçmaya çalıştı, polis dur ihtarı yaptı, dinlemeyince ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Bu olay film sahnesi değil, gerçek olarak Samlı Hacı Ökkeş Caddesinde yaşandı.
OLAY Cumhuriyet Mahallesi Şamlı Hacı Ökkeş Caddesi'nde meydana geldi. Park halindeki 27 D 6830 plakalı otomobilinde oturan Mehmet Görüş (26) ile İbrahim Ş. (26) arasında tartışma yaşandı. Kavgaya dönüşen tartışmada İbrahim Ş, Mehmet Görüş'ü tabancayla yaraladı. 8 el ateş ettiği ileri sürülen şüpheli İbrahim Ş., daha sonra olay yerinde kaçtı. Bu sırada çevredeki vatandaşlar Mehmet Görüş'ü özel bir otomobile bindirerek hastaneye götürmeye çalıştı. Polisi arayan görgü tanıkları ise şüphelinin kırmızı bir otomobille olay yerinden kaçtığını bildirdi.

VATANDAŞ PANİĞE KAPILDI

Bunun üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Yıldırım ekipleri bölgeye bütün ana arter ve kavşakları kapattı. Polisin takibe aldığı şüpheli dur ihtarlarına uymayarak kaçmaya devam etti. Son olarak İnönü Caddesi'ne giren şüpheli yolu kapatan polisleri atlatmak isterken park halindeki bir otomobile çarptı. Araçtan inerek bir el havaya ateş eden İbrahim Ş., polisin 'Teslim ol' ihtarına tekrar ateşle karşılık verdi. Bir anda paniğe kapılan vatandaşlar ise iş yerlerine sığındı.

EKİPLER SİLAHA SARILDI

Yıldırım ekipleri, tekrar tekrar uyarı yapmasına rağmen teslim olmayınca silahına sarıldı. Şüphelinin etrafını saran polis vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Olay yerine takviye polis ekipleri sevk edilirken, ''teslim ol'' çağrılarına rağmen silahla ateş etmeye devam eden İbrahim Ş. ağından vuruldu. Vurulmasına rağmen teslim olmayan ve ateş etmeye devam eden İbrahim Ş, mermisi bitince teslim olmak zorunda kaldı.

AYAKTA TEDAVİ EDİLDİ

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesine kaldırılan İbrahim Ş, ayakta tedavi edildikten sonra gözaltına alındı. İbrahim Ş'nin olayda kullandığı tabancanın yanı sıra otomobilinde de bir tabanca, 2 şarjör ve 14 mermi ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan İbrahim Ş'nin, işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İŞYERLERİ DE ZARAR GÖRDÜ

Silahlı çatışma sonrası olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bu sırada çatışmanın yaşandığı yere gelen olay yeri inceleme ekipleri kaza yapan şüphelinin aracı üzerinde incelemelerde bulundu. Polise mermi yağdırdığı tabanca yerde bulunurken şüphelinin aracında da bir adet tabanca bulundu. Olay yerinde bulunan iki tabancada incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yapılan incelemelerde polise sıkılan mermilerin iki ayrı iş yerine ve bir otomobile isabet ettiği belirlendi.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan görgü tanıkları ise silah seslerinin duyulduğunu ve rast gele ateş açıldığı için iş yerlerine sığındıklarını söylediler. Otomobile mermi isabet eden şahıs ise park halindeki otomobiline çıkan çatışma sırasında bir merminin isabet ettiğini söyledi.
Öte yandan Mehmet Görüş'ü Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne getiren otomobil üzerinde inceleme yapıldı. Görüş'ün hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.