Hayırsever işadamı Ahmet Şireci, Gaziantep ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı çalışmaları sonucu bulundu. Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, hayırsever işadamının fidye için kaçırıldığını, olayla ilgili 7 kişinin gözaltında olduğunu söyledi. Sağlık durumu iyi olan Ahmet Şireci'nin işlemler için Diyarbakır'da olduğunu söyleyen Ömer Aydın, bugün akşam saatlerinde Gaziantep'e getirileceğini belirtti. Emniyet Müdürü fidye miktarıyla ilgili 10 Milyon TL olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

KAZA SÜSÜ VERMEK İSTEMİŞLER

Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Ahmet Şireci'nin bulunmasıyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenledi. Emniyet Müdürü Aydın, ilimizin önde gelen işadamlarından Ahmet Şireci'nin 27.11.2013 günü arabasıyla seyir halindeyken bazı şahıslar tarafından kaza süsü verilmek suretiyle yolda durdurulduğunu ve kaçırıldığını söyledi. Ömer Aydın, işadamının bulunması için Asayiş Şube Müdürü'nün başkanlığında 50 kişilik ekip olşturulduğunu belirterek, "Bu ekipte terörle mücadele, kaçakçılık, istihbarat ve asayiş şubesinden arkadaşlar yer aldı. Arkadaşlarımız titiz bir çalışma ortaya koydular. Gaziantep Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalarda olayın faillerinin olduğu şahısların, olaydan yaklaşık, 24 saat geçmeden kimlikleri belirlendi" dedi.

ASAYİŞ MÜDÜRÜ 3 GÜNDÜR DİYARBAKIR'DAYDI

Şireci'nin önce Diyarbakır'in Lice ilçesine bağlı bir köyde alıkonduğunun öğrenildiğini belirten Aydın, "Bölgeninde hassasiyeti gözönüne alınarak olay gizli bir şekilde, özel bir metodla sürdürüldü. İşadamına zarar gelmemesi için çalışmayı ailesinin bile gizledik. İşadamı, daha sonra Diyarbakır iline getirilerek ayrı bir yerde muhafaza altına alınmak istenince, Diyarbakır Silvan çıkışında bölge trafik isasyonunda, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Asayiş Şube müdürü 3 gündür Diyarbakır'daydı. Yapılan operasyonda Ahmet beyinde içinde bulunduğu 2 araçla beraber şahısların bir kısmı gözaltına alındı. Gaziantep'te de bazı kişiler gözaltına alındı. Toplamda 7 kişiyi gözaltına aldık. Gözaltı sayısı 10'u bulabilir" diye konuştu. Ömer Aydın, Şireci'nin Diyarbakır'da olduğunu, bugün akşam saatlerinde Gaziantep'e getirileceğini ve ailesiyle buluşacağını söyledi.