MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkında düzenlenen fezlekenin, olaydan 11 ay sonra TBMM'ye gelmesinin "siyasi düzenbazlık" olduğunu bildirdi.

Yalçın Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin sadece teröristlerin değil hükümetin de fiili saldırıları altında olduğunu öne sürerek, "Bir süre önce Fas'tan ettiği telefonla Devlet Bahçeli'nin açıklamasınıHabertürk'ün yayınından kaldırtan Başbakan, bu büyük ayıbını basının huzurunda ikrardan çekinmemiştir. Partimiz ve camiamıza karşı kin ve nefret dolu olan Erdoğan, nefsini tatmin edememiş olmalıdır ki, şimdi de MHP liderini siyaseten susturmak için harekete geçmiştir" dedi.

KATOLİKLERE RAHMET OKUTAN ENGİZİSYON

Yalçın, muhafazakâr olduğunu iddia eden iktidarın, siyasi rakiplerini yok etmek, sıkıştırmak için her türlü hile ve ahlaksızlığa başvurmaktan çekinmediğini ileri sürdü. Semih Yalçın, "AKP iktidarının yazısı da turası da silinmiştir. Kaypaklığın renksizliğin, şekilsizliğin her türlüsü siyasi iktidarda mevcuttur. Siyaseten galebe çalmak, üstün gelmek için başvurmayacakları entrika ve hile, göze alamayacakları hukuksuzluk olmadığı ortaya çıkmıştır" dedi.

DEVLET BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETMELİDİR

"Bugünkü siyasi rejimin adı, Katoliklere rahmet okutan bir engizisyondur" diyen Yalçın, "Eğer 12 Eylül öncesinin sancılarını, 12 Eylül Darbesi'nin acılarını en şiddetli şekilde yaşayan Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in sağduyusu olmasaydı, 1984'ten beri birlik ve bütünlüğümüze yönelik kanlı PKK saldırıları eninde sonunda bir iç savaşla noktalanırdı. Eğer bugün bölücü terör örgütü kanlı bir kardeş kavgası çıkarmayı, bizi birbirimize düşürmeyi başaramadıysa camiamızın itidali, sabrı ve hoşgörüsü sayesindedir. MHP Genel Başkanı kardeş kavgasının önüne geçen adamdır. O bakımdan bu ülkenin hâkimi, savcısı bürokratı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etmelidir" dedi.

TAŞKINLIKLARA MEYDAN VERMEYİN

Bahçeli'nin infial içindeki camiamızı itidale ve taşkınlıklara meydan vermemeye çağırdığını, bunda başarılı da olduğunu kaydeden Yalçın, "MHP camiası topyekûn saldırıların odağında iken Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına fezleke hazırlaması talimatının verilmesi izansızlıktır, vicdansızlıktır" dedi. Fezlekenin "siyasi suikast" anlamına geldiğini de öne süren Yalçın, "Bir numaralı azmettiricisi Başbakan, faili de iktidarın güdümüne girmiş yargıdır. MHP'nin terörden nemalandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, partimiz terörist saldırılara uğrayınca MHP Liderini arayıp geçmiş olsun diyecek siyasi nezaketi bile göstermemiştir. Kamuoyu önünde dilinin ucuyla başsağlığı dilemiştir. Çünkü Erdoğan Ülkücüleri düşman bellemiştir, camiamıza karşı garezkârdır" dedi.

SİYASİ BAYKUŞLAR

Semih Yalçın kendi Bakanları hakkında düzenlenen fezlekeleri iade etmekten utanmayan, hakikatlerin ortaya çıkarılması yürekliliğini göstermeyen Başbakan Erdoğan'ın, MHP Lideri hakkında fezleke düzenlenmesi talimatını vermesinin "manidar" olduğunu iddia etti. Yalçın, "Şimdi kendisine bu mesele sorulduğunda mutlaka büyük bir yüzsüzlükle "Yargı görevini yapıyor, karışamayız' cevabını verecektir. Bu milletin 300 yıldır süren makûs talihine bir başka talihsizlik AKPiktidarıyla eklenmiştir. Ancak Türk milleti makûs talihini tepesine üşüşen siyasi baykuşları kovalayarak yenmeyi bilecek kadar güçlüdür" dedi. HABER MERKEZİ