Marangoz yaptığı açıklamada, 6.'sı düzenlenen festivalin gerçekleştirdiği etkinlikler bakımından uluslar arası gelişimde büyük mesafe kat ettiğini söyleyerek, festivalin dünyaya açıldığını belirtti. 14-18 Eylül günleri boyunca gösteri guruplarının gösterileri şehrin çeşitli noktalarında sergileneceğini dile getiren Marangoz, festival konserlerinin ise her akşam Festival Parkı'nda gerçekleştirileceğini anlattı. Marangoz, Festivalin bu yıl 6.'sını düzenliyoruz. Bu bizim için önemli bir aşamadır. Bizim festivalimiz artık Uluslararası Festivaller Birliği'nin üyesi olarak kabul edildi. Alt yapısını yeterince oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Bundan sonraki yıllarda kendini aşan ve geliştiren bir kültür sanat festivali olarak sürdürebilirliğini sağlayacaktır. Festivalin bu yıl gün sayısını 5'e çıkarttık. 14-18 Eylül tarihleri arasında çeşitli yerlerde gerçekleştirilecek dedi.

BU YILKİ FESTİVAL ÇOK RENKLİ GEÇECEK

Festivalde spora da yer verildiğini vurgulayan Marangoz, Kültür sanat özelliği olan etkinliklerin yanı sıra gençlere ve çocuklara için spor faaliyetleri olacaktır. Sporu mutlaka her kutlamalarımıza her festivalimize koyuyoruz. Bildiğiniz gibi kurtuluş bayramımızı bile spor turnuvalarıyla kutluyoruz. Gaziantep mutfağının tanıtımında önemli yeri olan yemek yarışmaları var. Foto maraton artık festivalin geleneksel konusu haline geldi. Türkiye'nin dört bir yanından 200'ün üzerinde fotoğrafla ilgilenen kişiler Gaziantep'te festival günleri boyunca fotoğraf çekiyorlar. Festival kapsamında çeşitli konserler verilecek. Sanatçı özelliği olan kişileri ve müzikleri tercih ediyoruz. bütün Gaziantep'in katılımını istiyoruz. Çünkü, bu Gaziantep'in önemli bir festivalidir diye konuştu.

KKTC BU YILKİ FESTİVALİN ONUR KONUĞU OLACAK

Festivalin uluslar arası boyutta önemli bir ivme kazandığını hatırlatan Marangoz, Festivalin uluslar arası gelişiminde de önemli bir mesafe kat ettik. Festivalin ilk yıllarda sadece kardeş belediyelerin gönderdiği yabancı heyetler festivalimizi renklendirirken, şimdi 3 ayrı kanaldan gelen yabancı konuklarımız var. Gaziantep'te düzenlediğimiz festivallere büyükelçiler katılıyor şeklinde konuştu.
Adana - Amerikan Konsolosluğu'nun festivale sponsor olduğunu ifade eden Marangoz, Bu yılki, festivalin ilk gününde onur konuğu ülke yer alıyor. Türkiye'de 2011 KKTC yılı olması sebebiyle festivale KKTC'yi onur konuğu kabul ettik. Kutlamalar için Gaziantep'e gelen KKTC Başbakanı ve Turizm Bakanı ile beraberindeki heyet festivalimizin ilk gününde konuğumuz olacaklar. Ayrıca programın ilk gösterisi ve müziği KKTC'den gelen ekip tarafından yapılacaktır. Bu yılki festivalimize Adana, Amerikan Konsolosluğu sponsor oldu. Konsolosluk bu kapsamda festivalimizi renklendirmek için Amerikan caz grubunu gönderecektir ifadelerine yer verdi.