Saadet Partisi Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Hayri Kamalı, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin için farklı konuştu ve “Fatma Hanımın sihirli dönemi bitti”dedi. Beraberinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozgeyik ve Şahinbey Belediye Başkan Adayı Ahmet Durdu ve İl Başkanı Mehmet Karalar ile birlikte, gazetemizi ziyaret eden Hayri Kamalı, Fatma Şahin’in 10 yıl milletvekili ve bakanlık yaparken bu memlekette popülaritesinin daha yüksek olduğunu, ancak belediye başkan adayı olduktan sonra örtüşmediğini belirterek, "Fatma hanımla bizim geçmiş bir hukukumuz var, bize itibar eder bizde ona itibar ederiz. Ama milletvekili ve bakanlık sihiri belediye başkan adayı olduktan sonra bozuldu" diye konuştu.

BOZGEYİK’TEN BÜLBÜLZADE ÇAĞRISI

Öte yandan CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici'nin ardından, Saadet Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da, Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'e Bülbülzade ile ilgili çağrıda bulundu. Bülbülzade'nin mimarı Mehmet Bozgeyik, "Bülbülzade bizim dönemimizde herkes geliyordu. Şimdi duvarlarla çevrilmiş, siyasi amaçla kullanılıyor. Çağrıda bulunuyorum. Lütfen orayı amacının dışında kullanmayınız. Amacının dışında kullanılan bir yer için geçmişte ecdadımız beddua etmiştir" dedi.

AK PARTİ İŞİ SESSİZ GÖTÜRÜYOR

Saadet Partisi Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Hayri Kamalı, son iki haftanın seçimin kırılma noktasının olduğu günler olacağını belirterek, "Artık toplum tamamen en üst perden adayları masaya yatırmaya başlar. Kim nedir, ne değildir, günlük konuşulan konular bu olur. Daha heyecan da oluşmadı. Özelliklede Ak Partililer bu işi sessiz götürüyorlar. Çünkü sessiz götürmeler kendilerinin işine yarıyor. Toplum hiçbir şeyi farketmeden oldu bittiye getirip zaten seçimmi vardıki diye son iki gün kala sandıklar toplumun önüne konulacak halk da birden bire kendini seçimin içinde bulacak" dedi.

TOPLUM ADRES ARIYOR

Bu sessizliği bozmak gerektiğini söyleyen Hayri Kamalı, "Bu sessizliği de Saadet Partisi bozuyor. Sessiz bir çoğunluk var. Biz herkesin masaya yatırılması taraftarıyız. Ama iktidar partisi gördüğümüz kadarıyla masaya yatırılma taraftarı değil. Manipüle etmek istiyorlar. Evlerde, köylerde toplantılarımız devam ediyor. Kanaat önderleriyle görüşüyoruz ve şunu görüyoruz, toplum kendisine adres arıyor" dedi.

HAVARAY'I TOPBAŞ ALDI

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozgeyik, projelerini açıklamaktan çekinir hale geldiklerini, çünkü birilerinin kopyaladığını belirterek, "Havarayı Kadir Topbaş aldı. Bizim projeler İstanbul'a intikal etti. Projeler söylendikçe tedbir alıyorlar. " dedi.

HAVARAY ALLEBEN'DEN OĞUZELİ'NE GİDECEK

Havaray projesinin hayal olmadığını, Alleben'den başlayıp Oğuzeli'ne kadar uzanan bir proje olduğunu dile getiren Mehmet Bozgeyik, "Havaray Alleben'den başlayıp Oğuzeli'ne kadar gidecek. Oğuzeli'ne gidiyorsunuz hala köy belediyeciliği. Ama biz köy belediyeciliğinden şehir belediyeciliğine geçeceğiz ve bu şehri zamanla birleştireceğiz. Bakıyorsunuz İstanbul İzmit ile birleşmiş. Bursa İnegöl ile birleşmiş. Siz ise şehri boğmuşsunuz" diye konuştu.

VURUP GEÇECEĞİZ

'Allah nasip ederse tıkanmış trafiği biz açacağız' diyen Bozgeyik şunları söyledi:"Tıkanmış yolları açmamız lazım. Çevre Yolu, Celal Doğan ve bizim zamanımızda yapılmıştır. 10 sene sonra çevre yoluna bağlantı yaptılar. Allah nasip ederse tıkanmış trafiği biz açacağız. Abdulkadir Aksu bulvarı var. Bu bulvar Köy hizmetlerinin oraya geldiği zaman tıkanıyor. Niye öbür tarafa geçemiyorsunuz. Geçecek kapasite ve belediye çalışması yok. Gidiyorsunuz 14 Nolu cadde filanların bağevine geliyormuş. Biz hepsini vurup geçeceğiz. 14 nolu caddeyi de yine İpekyoluna çıkaracağız. Abdulkadir Aksu Bulvarını yine İpekyoluna çıkaracağız. Tugay'dan gelen 45 metrekarelik yolu, yeni açılan AVM'ye bağlayacaksınız ve şehri rahatlatacaksınız. Eski Nizip yolundan ileri geçemiyorsunuz, orayı da vurup geçeceksiniz çünkü yol açacaksınız."

BİZDEN ÇEKİNİYORLAR

Ak Partililerin Saadet Partisi'nden dolayı endişeli olduğunu söyleyen Bozgeyik, "Bizden çekiniyorlar. Benim telefonlarımı eski Ak Partililer, kurucular arıyor. Oyumu size vereceğim diyorlar. Oyu bölmeyin diye geziyorlar. Bizim mirasımıza kondular, miras yediler. Erbakan'ın talebesi dediniz, dürüst insan dediniz bugün Türkiye'nin ve Antep'in geldiği nokta içler açısını. Böyle marka şehir mi olur?" dedi.

GAZİANTEP DERS VERECEK

Uydu kentler projelerinin olduğunu belirten Bozgeyik, raylı sistemi de ıslah edeceklerini belirterek, "Gariban bölgeye raylı sistemi götürmediniz. Biz göreve geldiğimizde ne yapmamız lazım, ıslah etmemiz lazım. Avrupa'da olduğu gibi hemzemin yaparız. Şunu söyleyeyim, 10 yıldır benim çıtama gelemediler. Tüccar kafasıyla konut yapan, ağlatarak kentsel dönüşüm yapanlardan değiliz. 7 Milyara Merveşehir, 15 milyara Safaşehir'de ev sahibi yaptık. Yine yapacağız. Vatandaşı krediye bulaştırmadan 50 Milyara insanları ev sahibi yapacağız. 8500 konutluk organize sanayi rahatlacak Safaşehir projemiz var. Bu memleket Gaziantep bir ders verecek. Biz iddialıyız" dedi.

CEMAATİN İLK TERCİHİ BİZ OLURUZ

Cemaat oylarının ilk tercihinin Saadet Partisi olacağını iddia eden Bozgeyik şöyle konuştu:"Biz Gaziantep'te her kesime hizmet ettik. 10 sene boyunca hiçbir cemaate ayrım yapmadan hizmet götürdük. Talebe yurdunun ihtiyaçlarına yardımcı olduk, okul yerleri verdik. Bütün manevi zatların hizmetinde olduk. Onun için bu hizmeti, Antepli inkar etmez kanaatindeyim. Kırgın olanlar, küskün olanlar bugünkü gerilimden yılgın ve üzüntü duyanlar bizim kapımıza gelecek, bize gelecek. Biz gittiğimiz yerlerde olumlu intibalar alıyoruz. Tercih yapmaları gerekirse öncelik bize olur. Bu insanlar vefalıdır. Vefa borcumu dün ödeyemedim diyenler bugün ödeyecektir."

KAPIYI YIKTILAR

İmkanları olmasına rağmen mevcut belediyenin Başbakan'a bir park yapamadığını ifade eden Bozgeyik, "Paraları çoktu, hükümet kendilerindendi ama Başbakana yakışır isim verecek bir park yapamadılar. Mehmet Bozgeyik'in ismini silerek Başbakan parkı yaptılar. Osmanlı Parkımız vardı. Güzel bir kapısı vardı. Kapıyı yıktılar ve oraya başkanlar parkı adını verdiler ve Cumhuriyet döneminden bu yana ne kadar belediye başkanı geldiyse birer mezar taşı koydular. Beni de koymuşlar ancak benim ismimi silmişler" dedi.

BÜLBÜLZADE ESKİDEN DEMİRCİ DÜKKANIYDI

Bülbülzade'nin amacı dışında kullanılmasına tepki gösteren Bozgeyik, "Bülbülzade ölüleri için, dirileri için, taziye yerleri. Keşke bunu Mehmet Bozgeyik yaptı deseler. Benim üzüntüm o. Siyasi çalışmaları orada yapıyorlar, toplantıları orada yapıyorlar. Dün orası demirci dükkanıydı. Ama bakanlarıyla, siyasileriyle Bülbülzade'yi kullanıyorlar. Zaten bunların yaptığı yeni bir şey yok" dedi.

ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Bülbülzade'nin halka kapatılmasının doğru olmadığını kaydeden Bozgeyik, "Burası halka kapatıldı. Burası halkın. Bizim dönemimizde herkes geliyordu. Camiden çıkan gelirdi, öbür taraftan gelen olurdu. Gariban insanlar düğün, nişan, taziyesini yapardı. Şimdi duvarlarla çevrilmiş amacının dışında, siyasi amaçla kullanılıyor. Çağrıda bulunuyorum. Lütfen orayı amacının dışında kullanmayınız. Amacının dışında kullanılan bir yer için geçmişte ecdadımız beddua etmiştir. Bu amaçla kurulmamıştı orası güzel niyetlerle, herkesin gelip parkta oturması, hanımefendilerin yemeğini getirip orada yemesi ve kermesler yapması için kurulmuştu. Şimdi ise amacının dışında kullanılıyor" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR