"Milletvekili olduğum ilk günden beri siyaset yapmaktaki asıl maksadım, şehrimize ve insanlarımıza hizmet etmek olmuştur. "Herşey Gaziantep için" sloganı, çalışma prensibimiz olmuştur.

22 Temmuz seçimlerinden önce belirlediğimiz 2023 Gaziantep Vizyonunun gerçekleştirilmesi adım adım takip edilmektedir. Bununla ilgili İl Koordinasyon Toplantıları başlatılmış ve Bakanlığımızın ev sahipliğinde kurumsallaştırılmıştır. Milletvekillerimiz, Valimiz, İl Başkanımız, belediye Başkanlarımız, İl Müdürlerimiz ve ilgili Bakanlık ve Genel Müdürlük bürokratlarının katılımları ile gerçekleştirilen İl Koordinasyon toplantılarında bugüne kadar her konu ele alınmıştır. Başta Milletvekillerimiz olmak üzere, şehrin önde gelenleri Gaziantep'in menfaatleri doğrultusunda bir araya gelebilmeyi başarmaktadırlar. Diğer iller, bizim bu birlikteliğimizi gıpta ile izlemektedir. Aramızda konuşamadığımız hiçbir mesele ve konu bulunmamaktadır. Bu birlik ve beraberlik ruhunu taşıyan bütün siyasilerimize ve bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Gaziantep 2023 Vizyonu kapsamında, eğitim, sağlık, kültür-turizm, tarım, sulama, enerji, altyapı sorunları ayrı ayrı masaya yatırılmıştır.

AK Parti iktidara geldiğinde Gaziantep'in derslik sayısı sadece 4 bin 500'dü. Biz buna 5 bin 500 derslik ilave ettik. 2012-2016 yılları arasında toplam 9 bin 300 derslik daha yapılması planlandı; yakın takibimizle bu hedef gerçekleştirilecektir. Sadece 2012-2013 yılı içinde bakanlık, il özel idaresi ve hayırseverlerin katkısı ile 3 bin derslik yapılacaktır. Derslik yapımının dışında tüm okullarımız bilgisayar ve internete kavuşturulmuştur.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Fon Kurulu'nda 5 adet öğrenci yurdu için 16 milyon 587 bin TL'lik kaynak ayırmıştır. buralarda yaklaşık bin 400 orta öğretim öğrencimiz barınacaktır.

Eski Tekel binasının olduğu yer Bakanlığımıza İl Müdürlüğü binası yapımı için tahsis edilmiştir. Yine Bakanlığımız tarafından Gaziantep'te Huzurevi, 6 adet toplum merkezi ve bir adet Bakım Sosyal Rehabilitasyon Merkezi (BSRM) yapımı programlanmıştır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık konularının ele alındığı Koordinasyon Toplantısında gündeme getirilerek takibi yapılan GAP Süt Sığırcılığı projelerinin tamamının kabulü sağlanmış ve bir ilke imza atılmıştır. bu kapsamda 12 işletmenin desteklerden yararlanmasının önü açılmıştır.

Antep fıstığı ile destekler konusunda da çok önemli müspet gelişmeler olduğunu burada müjdelemek isterim.

DSİ ile ilgili yapılan Koordinasyon Toplantısının da son derece verimli geçtiğini belirtmem gerekmektedir. Toplantının neticesinde Doğanpınar ve Ardıl Barajları ile ilgili sevindirici gelişmeler yaşanmıştır. bu iki barajın ÇED raporları tamamlanmış olup, Hizaran-Temmuz ayları içinde ihale ilanlarına çıkılmış olacaktır.

Takım olarak başardığımız bir diğer konu da Gaziantep'e yeni bir stadyum kazandırılması olmuştur.

Milletvekilliğim esnasında nasıl iş odaklı çalışmalar yapmışsam, Bakanlığımın ilk gününden bugüne kadar da aynı anlayışla çalışmalar yapmışımdır. Ekip Çalışması ve istişareye dayalı liderlik anlayışıyla, Gaziantep'in hangi partili olduğuna bakılmaksızın, bütün siyasileri bir araya getirilerek, herhalde bir ilk gerçekleştirilmiştir. Gaziantepli kültür ve sanat adamlarımızın ilimizde bir araya getirilmesi, müthiş bir sinerji oluşturulması da zannederim bir başka ilk olmalıdır.

Kanaat önderleriyle temasa geçilmesinden murat bu olsa gerektir.

Oldum olası dedikodulardan, gereksiz tartışmalardan uzak durmuşumdur. Partimizin birlik ve beraberliğinin temin edilmesi, kardeşlik ruhunun hakim kılınması, birilerinden yana olmaktan çok daha önemlidir. Bu güne kadar, partimizde birlik ve beraberlik muhafaza edilebildiği, kardeşlik ruhu canlı tutulabildiği için, üst üste seçim zaferleri kazanılmış, adeta destanlar yazılmıştır. "Aile içi" meseleler, kardeşlik ruhuna halel getirmeden ele alınarak, hizmet odaklı siyaset anlayışı ile yola devam edilecektir; zira yapılacak daha çok iş vardır.

Bahsedilen diğer bir konu da Gaziantepspor'un içinde bulunduğu durumdur. Gaziantepspor bizim sevdamızdır. Bazı konular vardır ki, uhulet ve suhuletle ele alınması icap eder. Biz heyecanımızı tribüne taşırız; ama bu konuyu soğukkanlı ele alırız; çünkü Gaziantepspor'un kılına zarar gelsin istemeyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur...