Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başarılı projeler yürüttükleri JICA Başkan Yardımcısı Kazuhiko Koshikawa ile yatırımları görüşmek üzere Japonya’ya gitti. Şahin sosyal medyada, “Cumhurbaşkanımız G-20 toplantıları için Japonya’da. Biz de Tokyo’dayız. JICA Başkan Yardımcısı ile görüşüyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, JICA Başkan Yardımcısı Kazuhiko Koshikawa ile altyapı/üstyapı projeleri; akıllı, toplu ulaşım yatırımları ve kapasite geliştirme süreçlerini değerlendirdi. Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Daha fazla Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanımız G-20 toplantıları için Japonya’da. Biz de Tokyo’da, Gaziantep’te başarılı projeler yürüttüğümüz JICA Başkan Yardımcısı Kazuhiko Koshikawa ile altyapı/üstyapı projeleri; akıllı, toplu ulaşım yatırımları ve kapasite geliştirme süreçlerini konuşuyoruz. Milletvekili ve Türk-Japon Dostluk Grubu Başkanı Ichiro Aizawa ile Gaziantep ve bölgemize gelen turist sayısını artırma ve akıllı şehir yatırımları konularını görüştük” dedi.

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Suriye'deki siyasi kriz nedeniyle yaşanan göçten etkilenen kentlerin altyapı projelerini desteklemek için kredi veriyor.