Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, seçilmesi halinde hayata geçireceği 1027 projesini tanıttı. Şehitkamil Kültür Merkezi\'nde düzenlenen ve katılımın yoğun olması nedeniyle izdihamın yaşandığı törende çok sayıda vatandaş yer olmadığı için Şahin\'in projelerini dinleyemedi. Son derece kötü bir organizasyonun gerçekleştiği tanıtma toplantısında, partililer birbirine girdi, koltuklar erkenden dolduruldu, dtavet edilen STK\'lar ve muhtarlar, dernek başkanları ve vatandaşlar salondan içeri alınmadı. Bakan Şahin\'in projeleri arasında Gaziantep\'in 50 yıllık içmesuyu sorununu çözecek 1 katrilyona malolacak Düzbağ Barajı projesi, OSB Şehir Merkezi-GATEM Banliyö Hattı ve Şehreküstü\'den Nurgana\'ya 1 milyon metrekarelik kayıklarla gezilebilen yeşil alan projeleri dikkat çekti.

UZER TEZAHÜRAT İSTEMEDİ

Şehitkâmil Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya milli eğitim eski bakanları Vehbi Dinçerler, Hasan Celal Güzel\'in yanısıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey\'in yanısıra, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, ilçelerin belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Salona sığmayan davetlilerle, güvenlik görevlileri arasında sık sık tartışmaların yaşandığı proje tanıtım toplantısında konuşan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, gençleri konuşmalar sırasında tezahürat yapmamaları konusunda sık sık uyardı. Uzer, 30 Mart seçimlerinin mahalli bir seçim olmadığını, ülkenin 10 yılını, 20 yılını etkileyeceğini belirterek, partililerden seçimlere kadar gece gündüz demeden canla başla çalışmalarını istedi.

ŞİMDİ Mİ KARA PARTİ OLDUK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 17 Aralık operasyonunun Ak Parti\'yi yenemeyenlerin değirmenine su taşıdığını belirterek, muhalefeti eleştirdi. Çelik, 17 Aralık operasyonu olmasaydı Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda, grup toplantılarında ne söyleyecekti? Devlet Bahçeli\'nin idare edeceği bir konu var; memleketi böldünüz, vatana ihanet ettiniz diyecekti. Kemal Kılıçdaroğlu ne söyleyecekti meydanlarda? Biz 12 yıldır merkezi hükümette, 10 yıldır ise mahalli idarelerde iktidardayız. Biz 11 yıldan beriAk Parti idik de son yılda mı \'kara parti\' olduk?\" dedi.

NAMUS BORCU

Mahkemelerin birisi ile ilgili olarak nihai hükmü vermeden ve karar tesis etmeden haysiyet cellatlığı yaparak, bir insanın peşinen suçlu ilan edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Çelik,\"Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa, kim hırsızlık ve yolsuzluk yaparsa hep birlikte onun elini kırmak hepimizin namus borcudur. Kılıçdaroğlu dedi ki \'247 milyarlık yolsuzluk yapılmış\'. Bu 247 katrilyon demektir. Türkiye\'de merkezi yönetim genel bütçe ve katma bütçeye dahil olan kurumlar ve bütün mahalli idareler, özel idare ve belediyeler dahil, buna okullar, barajlar da dahil 1 yılda 40 milyarlık yatırım yapılıyor. Bu Nasrettin Hoca\'nın et-kedi fıkrasına benziyor. Şimdi Nasrettin Hoca eve iki kilo et getirmiş ve hanımı biraz pis boğaz. Hoca camiye gitmiş, hanımefendi de Etipişirmiş temiz bir yemiş. Hoca gelmiş \'hanım Eti pişir yiyelim\' demiş. Hanımı da \'hoca, Eti kedi yedi\' demiş. Hanım utancından ben yedim diyemiyor, hoca bu. Hocadan da kurtulamazsın. Hoca gitmiş, kediyi yakalayıp tartmış, kedi iki kilo çıkmış. Hoca, \'hanım bu kediyse et nerede, eğer bu etse kedi nerede?\' demiş ya arkadaşlar, ben yaptığım basın toplantısında Sayın Kılıçdaroğlu\'na sordum, \'sen bu rakamı nereden buldun?\' dedim. Kılıçdaroğlu\'da gitti Karadeniz\'de \'Hüseyin Çelik, yolsuzluk yoktur demiyor, rakam fazladır\' diyor. Ben halbuki böyle bir şey söylemedim. Dedim ki, sen bunu uyduruyorsun. Ondan sonra bu twitterdan cevap veriyor; \'Pes doğrusu. Gazeteler, Euro olarak yazdı, biz Türk Lirası\'na çevirdik bu çıktı.\' Arkadaşlar, gazetecilerin kaynağı siyasetçiler olabilir ama siyasetçilerin kaynağı gazeteler olamaz\" diye konuştu.

UTANÇ DUYUYORUM\'

Muhalefet partilerinin iftira ve yalan üzerine politika ürettiğini ifade eden Hüseyin Çelik , \"Sayın Kılıçdaroğlu \'ben bundan sonra Başbakana, Başbakan demeyeceğim\' demiş, teşkilatına da genelge göndermiş. Değerli halkımız, ben \'güneşe güneş, aya ay, yıldıza yıldız, rüzgara rüzgar demem\' diyen adam, kendi ahmaklığını tescil ettirmektedir. Sayın Başbakan, Başbakanlık unvanınıKılıçdaroğlu\'ndan mı aldı? Sen kendini Kanuni mi zannediyorsun, seni azlettim diyorsun. Sen kimsin? Sandıkta Ak Parti\'yi yenemeyenler, 17 Aralık operasyonuyla, Cumhurbaşkanlığı seçiminin hesabını yaptılar. 2015\'in hesabını yaptılar. Ama kim ne hesap yaparsa yapsın, bunların hesabı, birilerinin tezgahı varsa, Allah\'ın da hesabı vardır.\"

GÖNÜLLERİ DE İMAR EDECEĞİZ

Gaziantep için büyük hayalleri ve hedefleri olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, “Türkiye’nin ve dünyanın göz bebeği bir Gaziantep” hedefiyle; ortak aklın egemen

olduğu, katılımcı, şeffaf, adil bir yönetim anlayışıyla Gazianteplilerin hizmetinde olacağını belirtti. Şahin, “Şehir insanın, insan şehrin aynasıdır. Şehri imar ederken gönülleri de

imar edeceğiz” şeklinde konuştu.

TEMEL VİZYONUMUZ, MEDENİYET

Ak Parti’nin yerel yönetim vizyonunun temel kavramının “medeniyet” olduğunun altına çizen Şahin, medeniyet sözcüğünün “medine” yani “şehir” kelimesinden türediğini belirterek; ilçe belediyeleri ile birlikte hazırladıkları projeleri içeren “Katılımcı Belediyecilik”, “Trafik ve Ulaşım”, “İmar ve Şehircilik”, “Çevre ve Yeşil Alanlar”, “Kültür-Turizm”, “Sosyal ve Sağlık”, “Su ve Kanalizasyon”, “Sanayi ve Ticaret”, “Spor” ve “Tüm İlçelerde Büyükşehir Hizmet Kalitesi” ana başlıklarından oluşan 10 maddelik, 1027 projelik seçim beyannamesini açıkladı.

Gaziantep’i tarihi ve kültürel değerleri, geleneksel el sanatları, dünyaca ünlü mutfağı, gü.lü sanayisi ve ekonomisi ile dünya gündemine taşımak ve turizmde

marka şehir haline getirmek için var gücüyle çalışacağını ifade eden Şahin, “Gelin Gaziantep için hayallerimizi, hedeflerimizi birlikte gerçekleştirelim, gelin

geleceğin Gaziantep’ini birlikte inşa edelim” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İşte Fatma Şahin\'in projelerinden bazıları:

AKILLI KENT GAZİANTEP

*Katılımcı, yerel, saydam, hesap verebilir, adil, demokratik, yönetim anlayışı ile hizmet vereceğiz.

*Şehri yönetirken her kesimin görüşü alınacak

*Kent Konseylerinin rolleri güçlendirilecek

*Gençlik ve Çocuk meclisleri şehrin yönetiminde etkin rol alacak

*Kent Kimliği komisyonu kurulacak

*Akıllı Kent ve Kent Bilgi Sistemi uygulamaları hayata geçirilecek

*Talep şikayetleri anında karşılanacak

*Halk belediye hizmetlerine evinden, işinden, telefondan, internetten ulaşabilecek

TRAFİK ULAŞIM

*Ulaşım master planı yenilenecek

*Trafik tek merkezden yönetilecek

*Akıllı sinyalizasyon sistemine geçilecek

*UKOME daha verimli işleyecek

*OSB Şehir Merkezi-GATEM Banliyö Hattı hizmete girecek

*Toplu taşıma araçları birbiriyle uyumlu ve bağlantılı çalışacak

*Tek kar ile hızlı, güvenli ve ekonomik ulaşım sağlanacak

*Yeni köprülü kavşak düzenlemeleri yapılacak. Abdulkadir Aksu Bulvarı-İpek Yolu bağlantısı, Karataş Şahinler Vadisi, Erdem Koleji önü ve ulaşım master planı doğrultusunda gerekli diğer kavşaklar yapılacak

*Gaziantep Üniversitesi ile İpek Yolu arasında Abdulkadir Aksu Bulvarı\'na alternatif 50 metre genişliğinde yeni yol açılacak.

*Bahriye Üçok Caddesi, Gölgelik Kavşağı\'na bağlanacak

*Tugay Kavşağı ile Organize Sanayi Bölgesi arasındaki yolun tamamı aynı genişlikte üç şerit haline getirilecek.

*Yeni alt ve üst geçitler yapılacak

*Yeni açık ve katlı otoparklar yapılacak

*Havayolu, demiryolu ve karayolu kapasiteleri ve şehir ulaşım bağlantıları güçlendirilecek

*Karataş\'ın şehre olan bağlantı yollarının standartları yükseltilecek

*Köy grup yolları yapılarak köy ile kent ulaşımı sağlıklı hale getirilecek

*Burç Mahallesi yolunun standartları yükseltilecek

*Konut ihtiyacı için yeni yaşam alanları kazandırılacak

*Stadyumun yerine 40 bin metrekare büyüklüğünde Yaşayan Kent Meydanı oluşturulacak

*Kale çevresi ve ihtiyaç olan yerlere kentsel dönüşüm düzenlemeleri yapılacak

İMAR VE ŞEHİRCİLİK

*Fevzi Çakmak ile Gazi Muhtar Paşa Bulvarı canlandırılacak

*Köy mahalleye dönüşen yerlere mimari proje desteği verilecek

*AYKOME daha etkin çalıştırılacak

*Altyapı çalışmaları tamamlanacak

*2.500.000 metrekarelik yeşil alan şehre kazandırılacak

*150 bin metrekarelik Fıstık Araştırma Enstitüsü arazisi tematik park yapılacak

*Şehreküstü\'den Nurgana\'ya 1 milyon metrekarelik kayıklarla gezilebilen yeşil alan yapılacak

*Demiryolları arazisinde 300 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi yapılacak

3 BİN KİŞİLİK KONGRE MERKEZİ

Bakan Şahin, Çevre ve Şehircilik başlığı altında, Yenilenebilir enerji kaynakları, ekolojik kent projesi, ekolojik çiftlik ve organik pazarlar, hobi bahçeleri, çöp depolama alanları projeleri, Kültür ve Turizm başlığı altında eski adliyenin yaşayan kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi, yeni müzeler, demiryollarına sanayi teknoloji ve bilim müzesi, Gaziantep Kalesi, 3 bin kişilik kongre ve kültür merkezi, Fırat Havzası\'nın turizme kazandırılması, tarihi dokunun restore projelerini anlattı.

1 KATRİLYONLUK İÇMESUYU PROJESİ

Şahin\'in projeleri arasında Gaziantep\'in 50 yıllık içmesuyu sorununu çözecek Düzbağ Barajı projesi de vardı. Şahin, 1 katrilyona malolacak proje ile enerji maliyeti olmadan şehre cazibeyle su getirileceğini müjdeledi.

İLÇELER DE HİZMETE DOYACAK

Organize Sanayi Bölgesi arıtmasından çıkan suyun Nizip ilçesi dere güzergahına kadar olan kısmında vatandaşların daha temiz su ile tarım yapmasının sağlanacağını belirten Şahin, \"ilçelere de hizmet müjdesi verdi.

Meral KINACILAR