Sigara yasağının kapsamı genişlerken elektronik sigaralara da yasak geliyor. İçişleri Bakanlığı’nın uygulamasıyla özel binek araçlarda sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Elektronik sigaranın satılması, ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek. Üzerinde yasal düzenleme çalışması yapılıyor. Meclise gelecek” dedi.

TBMM’nin 27. Dönem 3. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından verilen resepsiyona katılan Koca, kapalı alan tanımının da değiştirilmesi üzerine çalıştıklarını ifade etti. Bakan, “En iyi alanların sigara içenlere ayrıldığını, sigara içmeyenlere daha geride alanların verildiğini biliyoruz ve bunun istismar edildiğini görüyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme ve yeni bir tanımlama geliyor. Yarı açılır kapanır sistemi de ‘kapalı’ tanımlayan ama açık alanın nasıl bir alan olması gerektiğini netleştiren bir yaklaşım olacak” diye konuştu.

Sigara yasağı konusunda “fahri sigara denetçiliği” getireceklerini açıklayan Koca, denetçilerin ceza kesip kesemeyecekleri, neyi ne kadar yapabilecekleri, cezalar dahil olmak üzere ne kadar yetkisinin olacağını tanımlayacaklarını söyledi. Nargilenin de bir tütün ürünü olduğunu vurgulayan Koca, sigara yasağının nargile için de geçerli olduğunu belirtti.