Toplu açılış törenine katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun samimiyetine dikkat çekerek, ''Sosyal belediyecilik adına yapılması gereken ne varsa onu hesabi olarak değil, bizi sevsinler diye değil hasbi olarak Allah rızası için yerine getirdiğine ben şahidim. Bütün Şehitkamil ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız adına Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ediyorum'' dedi.

VALİ, MAHALLELİLERDEN SÖZ ALDI

20 Mahalleye 20 Gençlik Kütüphanesi toplu açılış törenine katılan Vali Ali Yerlikaya, konuşmasına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun samimiyetine vurgu yaparak başladı. Kentin valisi olarak Belediye Başkanı Fadıloğlu'nun çalışmalarını yakinen takip ettiğini ve Fadıloğlu'nun tribünlere oynamadığına işaret eden Vali Yerlikaya, ''Sosyal belediyecilik adına yapılması gereken ne varsa onu hesabi olarak değil, bizi sevsinler diye değil hasbi olarak, Allah rızası için yerine getirdiğine ben şahidim. Bütün Şehitkamil ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız adına Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ediyorum. Hayır duası alacak hizmetlerin istikrarlı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum'' diye konuştu. Mahalle sakinlerinden de söz isteyen Yerlikaya, ''Mahalle sakinlerinden de bir söz almak istiyorum. Buraya gelen 120 evladımızın yanı sıra en az 1200 sayısına ulaşmamız lazım ve kitapların okunma hızını arttırmamız lazım'' ifadelerine yer verdi.

5 BİN KİTAP, 19 FİLTRELİ BİLGİSAYAR VE NİCELERİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da yaptığı konuşmada geçmiş dönemlerde belediyeler tarafından etüt merkezi olarak kullanılan yerin kütüphaneye ve çok amaçlı hizmet gören bir alana dönüştürüldüğünü kaydetti. Göreve geldiği günden bu yana eğitimin her kademesine katkı vermek için çalıştıklarını ve emeklerini esirgemeyeceklerini belirten Fadıloğlu şöyle devam etti; ''Geçmiş dönemlerde belediyeler tarafından gerçekleştirilen etüt merkezleri vardı. Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte buralara yeni bir fonksiyon vermemiz gerekiyordu. Okul müdürleriyle istişarelerimiz neticesinde bu şekildeki alanların etüt merkezleri değil de çocukların kendi rahat ders çalışabilecekleri alanların ve bilgisayarlarla daha fazla bilgiye erişebilecekleri mekanların ve mini kütüphanelerin oluşması noktasında talep geldi. İlçemizde 20 farklı noktamızda bu şekilde hizmet veriyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz kütüpanemizde 510 talebemiz üye olarak faaliyetlerini devam ettiriyor. 5 bine yakın kitabımız ve bunun yanında 19 tane filtreli bilgisayar ve gözetmen hocamızla birlikte çocukların projelerini yapmaları ve gerekirse çıktılarını alabilmelerini sağlamak adına printer hizmeti de beraberinde veriliyor. Tabi sürekli ders çalışmayla ilgili sıkıntıları olmasın diye dinlenebilecekleri masa tenisi ve santranç oynayabilecekleri alanlar da oluşturuldu. amacımız bizden sonraki nesle katkı koymaya çalışıyoruz.'' NARİN DEMİRCİ