Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehirgösteren mahallesinde yürütülen yol çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Fadıloğlu, yapılan yol çalışmasının İpek Yolu trafiğini rahatlatacağını ve çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Şehrin vizyonunu değiştirecek birçok önemli yol çalışmasını hayata geçiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehirgösteren mahallesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Fadıloğlu’na incelemeler sırasında Başkan Yardımcısı Murat Özgüler de eşlik etti. Çalışma yürütülen tüm noktalarda detaylı incelemeler yapan Fadıloğlu, yetkililerden çalışmaların son aşamasıyla ilgili bilgi aldı. Fadıloğlu, çalışmaların kısa süre sonra tamamlanacağını söyledi.

‘‘İPEK YOLU'NDA ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ’’

Çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, özellikle İpek Yolu üzerindeki yoğun trafiği rahatlatmayı amaçladıklarını kaydetti. Fadıloğlu, “Şehirgösteren mahallesinde bir taraftan çevre yolu, bir taraftan İbrahimli, bir taraftan 51 Nolu Cadde Asım Güzelbey Köprülü Kavşağı’ndan başlayıp İpek Yolu’na kadar olan bölgedeki yol çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İbrahimli’den başlayıp Şehirgösteren mahallesine kadar gelen noktalardaki çalışmalarımızı daha önceden tamamlamıştık. Şu anda İpek Yolu’na alternatif olan noktada önemli bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

ridvan-fadiloglu-(2).jpg

İPEK YOLU'NA ALTERNATİF İKİNCİ BİR 15 METRELİK YOL

Her geçen gün hızla büyüyen Şehitkamil’de artan araç sayısına bağlı oluşan trafik yoğunluğunu çözmeyi planladıklarını dile getiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Bilindiği gibi İpek Yolu üzerinde çok yoğun bir trafik var. Bu sirkülasyonu aradan kesen Şehirgösteren mahallesine ve Gaziantepspor Tesisleri’ne giden noktada bir sıkıntı vardı. Normal şartlarda imarda buralarda yol yok. Fakat daha önceden acil ihtiyacı karşılamak adına açılmış bir yol vardı. Şimdi yukarı bölgedeki alternatif yolları açınca burayı kapatıyoruz ve İpek Yolu’na alternatif ikinci bir 15 metrelik yol oluşturmuş oluyoruz. Bu bölgedeki 25 metreden başlayıp 8 metreye kadar olan bütün yolların çalışmaları tamamlandı. Şuanda en uç noktada İpek Yolu’na çok şev olan bir noktada yol çalışmasını hassas bir noktada devam ettiriyoruz. GASKİ ile irtibatlı bir şekilde altyapı çalışmalarını devam ettiriyoruz ve akabinde de bu yolun asfalt çalışmasına geçeceğiz. İmar planına uygun şekilde bu planlamayı yapmamız gerekiyordu. Arkadaşlarımız da bu projeyi hayata geçirdi. Milletimize hayırlı olsun. İnşallah, kazasız belasız bu yollarda gidip gelme imkanını sağlamış oluruz. Çalışmalarından dolayı tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İHA