AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi"nde önemli mesajlar verdi.. Şahin, aile ve iş yaşantısı uyumuyla ilgili çok büyük bir paket üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Evlenmeyi teşvik edeceğiz. Kadını ekonominin içinde tutacak yeni alternatifler üretmeye çalışıyoruz." dedi. Şahin bu arada alkol satışına getirilen sınırlamaya ilişkin, "Biz modern ve çağdaş bir ülkenin gereğini yapıyoruz, koruyucu ve önleyici tedbirleri güçlendiriyoruz. CHP'liler AMATEM'E gidip, alkolle mücadele eden anne ve babaları görsün” değerlendirmesini yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve AK Parti Kadın Koları Genel Başkanı Gülden Akşit ve partililer Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi" adlı programa katıldı. Burada kadının geldiği son noktaya değinen Bakan Fatma Şahin, kadını, anayı, aileyi merkeze alan bir politika uyguladıklarını dile getirdi.

ÖNEMLİ BİR PAKET ÇALIŞMASI

Aile ve yaşantısı ile ilgili çok büyük bir paketin üzerinde çalıştıklarının bilgisini veren Şahin, şunları kaydetti: "Başbakanımız ile beraber Ali Babacan Bakanımızın başkanlığında aile ve iş yaşantısı uyumuyla ilgili çok büyük bir paket üzerinde çalışıyoruz. Doğum izni, süt izni, esnek çalışma modeli bu pakette yer alacak. Evlendirmeyi nasıl teşvik edeceğiz, aile kurumunu daha güçlü kılmayı hedefliyoruz. Aile olmayı önemli kılacak ve kadını da ekonominin içinde tutacak yeni alternatifler üretmeye çalışıyoruz. Bunun için kadının yaşadığı zorlukları azaltacak, sosyal devlet için gereğini yapmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki hafta inşallah onu da çalışacağız. Ondan sonraki hafta da Başbakanımız bu güçlü paketi sizlere anlatacak.

YARDIMLAR DÜZENLİ OLDU

Şahin, eşi vefat eden kadınlarla ilgili bir çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda 250 bin kadına aylık 250 TL mali destek ile düzenli yardım yaptıklarını hatırlattı. Şahin, "Paranın miktarı hiç önemli değil. Kadının yaşamına dokunuyorsunuz. ve şu anda en son çıkardığımız kararla muhtaç aile de, evi çocuk evi geçindiriyorsa ve bu çocukta askere gittiyse, askerden gelene kadar aileye destek veriyoruz." diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLLER AMATEM'E GİTSİN

Şahin, alkol satışına ilişkin yeni yasal düzenlemeye tepki gösteren CHP milletvekillerini eleştirdi. Kimsenin alkol almasına, alkolle ilgili özel hayatına karışılma niyetlerinin bulunmadığını ifade eden Bakan Şahin, "CHP'nin muhalefet eden milletvekilleri AMATEM'e gitsinler. Ben gittim gördüm, onlarda gidip görsünler. Orada alkolle mücadele eden bir annenin bir babanın yerine kendilerini koysunlar. Ben gittim gördüm, onlar da gitsin görsünler. Orada alkolle mücadele eden bir annenin, bir babanın yerine kendilerini koysunlar. Oradaki çocuğun verdiği mücadeleyi bir görsünler. Koruyucu, önleyici tedbirleri almak kadar doğal bir şey yok. Çünkü alkolik olduktan sonra bunun maliyeti çok daha yüksek, bireye, aileye, topluma, her yönden maliyeti çok yüksek. Biz modern ve çağdaş bir ülkenin gereğini yapıyoruz, koruyucu ve önleyici tedbirleri güçlendiriyoruz. Buna rağmen eğer 'ben alkol almak istiyorum, ben reşidim, özel hayatımda bu konuda rahat olmak istiyorum' diyen varsa zaten bu konuda hiçbir sorun yok."

AKŞİT: EMSALİMİZ YOK

AK Parti Kadın Koları Genel Başkanı Gülden Akşit, çok büyük bir teşkilata sahip olduklarını ve Türkiye'de bir emsallerinin olmadığını vurguladı. Akşit, "Ne yapılanma anlamında, ne üye anlamında Türkiye'deki hiçbir parti şuanda bizimle boy ölçüşecek değil, yanımıza yanaşacak durumda değil. Hatta bizim dışımızdaki siyasi partilerin tüm üye sayısı, sadece kadın kollarının sahip olduğu üye sayısına bile erişmiş değil. Bakın bugün bizim üye sayımız 3 buçuk milyona dayanmış durumda." diye konuştu.

UZER: BÖLGEDE LİDERİZ

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ise Gaziantep’in, bölge açısından çok önemli bir şehir olduğunu kaydederek, “Gaziantep, bölgesinde lider durumunda olan ve ülkemizin önemli, dinamik şehirlerinden bir tanesidir. Ekonomisi, sanayisi, kültürü, turizmi, siyaseti ile bölgesinde ve Türkiye’de çok ağırlıklı bir şehirdir. Bu şehir, devletten çok fazla yardım almadan, çok fazla devlet imkanlarını kullanmadan, kendi imkanları ile herkesin gözünde geri kalmış denilen bir bölgede kendi çaba ve çalışmaları ile diş, tırnak öne çıkan ve bu gün de hak ettiği yere gelen çok önemli bir şehrimizdir. Biz her zaman şunu istiyoruz. Ülkemizde Gazianteplilerin sayısı artsın. Her şeyi devletten beklemeyelim. Bizler üretelim, hem bizler kazanalım, hem şehrimiz kazansın hem de ülkemiz kazansın” ifadelerini kullandı.