Gaziantep’te kapanan işyeri sayısına dikkat çeken Öztürkmen, iktidarın ekonomi politikalarının hem vatandaşı yoksul bıraktığını, hem sanayiciyi zor duruma soktuğunu belirtti. Öztürkmen, “Gaziantep’te ekonomik durgunluk esnafı adeta köşeye sıkıştırdı. Kentte yalnızca bir ay içinde 114 işyeri kapanırken, 264 işveren de faaliyet alanını değiştirmek zorunda kaldı” dedi.
Türkiye’de büyük bir çöküş yaşandığına dikkat çeken Öztürkmen, “Bu çöküş başta yargıda ve ekonomide hissediliyor. Türkiye gündemi, uzun zamandır yargı eliyle yapılan siyasi operasyonlar ile meşgul ediliyor. Halkın gerçek gündemi konuşulmasın istiyorlar. Ne kadar çarpıtmaya çalışsalar da, mızrak çuvala sığmıyor”
BİR AYDA 114 İŞYERİ KAPANDI
CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen şunları söyledi: “ Gaziantep’te 50 bine yakın kayıtlı esnaf ve bunların bağlı olduğu 72 oda bulunuyor. Kent genelinde iş bırakmayı düşünen esnaf sayısının arttığı, birçok işletmenin ise kepenk kapatma hazırlığında olduğu öğrendik. Gaziantep’in güçlü ticaret geleneği, ekonomik krize karşı direnmeye çalışsa da tablo her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Ekonomik belirsizliklerin yoğunlaştığı bu dönemde, konkordato kararlarının arka arkaya gelmesi şehirdeki iş çevrelerinde ciddi bir güven bunalımı yaratıyor. Son 1 ayda tekstil, inşaat ve gıda sektörlerinden toplamda 7 firma konkordato talebinde bulundu”
YÜKSEK ENFLASYON
“Yüksek enflasyon, yüksek faiz ve yüksek kur en büyük sorunlarımızın başında geliyor. Rekabetçi ve öngörülebilir bir kur politikası talep ediyoruz. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, sadece şehrimiz için değil ülke ekonomisi için de büyük bir değerdir. Artan maliyetler, sanayicimizi de zor duruma sokuyor. Rekabet gücünü kaybeden bazı sanayiciler, yatırımlarını Mısır gibi işçilik ve enerji fiyatlarının düşük olduğu ülkelere kaydırıyor ya da kaydırmanın hesabını yapıyor. Böyle bir ortamda sanayicinin ayakta kalması, rekabet edebilmesi ancak mucizelerle mümkündür.”