MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, Gaziantep Kulübü Derneği'nin düzenlediği toplantıda projelerini anlattı, önemli açıklamalarda bulundu. Erzin, "Gaziantepli şu an en pahalı suyu kullanıyor. Gaziantep kiracı sayısının en yüksek olduğu il, en pahalı şehir. Eğitimde son sıradayız. Yaşanabilir şehirler sıralamasında 61. sıradayız. Gaziantepspor Türk ticaret kanunu hükümlerine göre kurulmuş bir anonim şirket olsa ve şu anda borsaya kota edilmiş olsaydı, belkide şu anda Gaziantepspor'un iflasının istenmesi gerekiyordu. Şehitler Anıtı ve Şahinbey Anıtı, Gaziantep adına bir yüz karası" dedi.

ÖMER KÖYLÜOĞLU'NUN FİLMİYLE BAŞLADI

Gaziantep Kulübü Derneği tarafından gerçekleştirilen Yerel Seçim 2014 Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Tanışma ve Sunum Toplantıları'nın üçüncüsünün konuğu MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin oldu. İlkinde Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, ikincisinde CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici'yi ağırlayan Gaziantep Kulübü Derneği'nin toplantısında gelenek değişmedi. Toplantıda Ömer Köylüoğlu"nun, Türkiye'nin ilk siyasi propaganda filmiyle başladı.

GEREKÇİ TALEPLERİNİ SIRALADI

Gaziantep Kulübü Derneği Başkanı Kamil Gereççi açılış konuşmasında seçilecek belediye başkanlarından taleplerini sıraladı. Gereççi, Fatma Şahin ve Akif Ekici'den de istediği, uzmanlığa saygı, şeffaflık, yerel demokrasi, halka saygı, dürüstlük gibi kriterlerini Erzin'den de istedi.

30 MART'TA 30 PROJE

30 Mart'ta 30 projeyle yola çıktıklarını belirten Şahin, "Projelerimizi 6 ana başlık adı altında topluyoruz. Bunlarıda kendi içerisinde tekrar tali maddeler haline dönüştürüyoruz. Fakat Gaziantep'in temel meselelerine baktığımızda bu 30 projenin dışında, Gaziantepli şu an en pahalı suyu kullanıyor. Gaziantep kiracı sayısının en yüksek olduğu il, en pahalı şehir. Eğitimde son sıradayız. Yaşanabilir şehirler sıralamasında 61. sıradayız" dedi.

GAZİANTEPSPOR MARKA DEĞERİ ÖZELLİĞİNİ KAYBETTİ

'Gaziantep marka şehir. Marka şehir demekle marka olunmuyor' diyen Mustafa Erzin, "Marka değerlerinizle ancak marka olabiliyorsunuz. Gaziantep'in yetiştirmiş olduğunu, Gaziantep'in en büyük marka değeri Gaziantepspor. Fakat geldiğimiz nokta itibari ile baktığımızda şu anda Gaziantepspor marka değer özelliğini kaybetmiştir. Bunu herhangi birisi veya mevcut kulüp yönetimini iiham etmek amacıyla söylüyor değilim. Bir Gaziantep sevdalısı olarak Gaziantepspor'un mevcut durumunu tesbit için söylüyorum. Tahmin ediyorumki Gaziantepspor Türk ticaret kanunu hükümlerine göre kurulmuş bir anonim şirket olsa ve şu anda borsaya kota edilmiş olsaydı, belkide şu anda Gaziantepspor'un iflasının istenmesi gerekiyordu" diye konuştu.

GAZİANTEPSPOR'A SAHİP ÇIKMALIYIZ

Her Gazianteplinin Gaziantepspora sahip çıkması gerektiğini söyleyen Erzin, "Şu anda bizim sıkıntımız, bir takım insanlar Gaziantepspor üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Gaziantep'i başarısızlığı veya başarısına dayalı siyaset yapmaya çalışıyorlar. Biz Allah izin verdiği zaman nasip olacak inşallah büyükşehire başkan olacağız, Gaziantepspor'da da başta olmak kaydıyla Gaziantep'in bütün değerleriyle ilgili yeni bir dönemi başlatacağız. Gaziantep'te yaşayan herkesin sahip çıkabileceği bir Gaziantepspor'u inşallah birlikte meydana getireceğiz" dedi.

GAZİANTEP'İN YÜZ KARASI

Panorama Müzesi projesinden bahseden Erzin, "Bugün Gaziantep'teki şehitler anıtımız Gaziantep adına bir yüz karası. Alanı, büyüklüğü, hacmi büyük törenlerin yapılamaması adına yüzkarası. Yine Şahinbey anıtını Gaziantep adına yüzkarası. Belki Şahinbey adınıtı daha önceki şartlarda ulaşım için problem olmuş olabilir ama Şahinbey anıtının olduğu bölgeye gerekiyorsa çok büyük bir anıt, bir kompleks panorama müzesiyle birlikte inşa edilebilir. Şahinbey anıtı şehitler anıtı ve bir panoroma müzesi Gaziantep'e yaraşır bir alan inşa edilebilir, oraya yarım saatte bir ücretsiz otobüs kaldırılabilir" dedi.

NELER YAPACAK?

Yaşanabilir bir Gaziantep için ulaşımın rahatlayacağını söyleyen Erzin, "Akıllı çok katlı otoparklar, metro-metrobüs, alternatif akıcı yollar, modern kavşaklar yapacağız" dedi. Engelsiz Yaşam projesine değinen Erzin, "Engelsiz toplu ulaşım, engelsiz yürüme şeritleri, engelsiz modern kaldırımlar, engelsiz kurum alanları yapacağız" dedi. Sosyal belediyecilik yapacaklarının vaadini veren Erzin, şehit ve gazi ailelerinin öncelikleri olacağını, yeni çiftlere evlilik yardımı yapacaklarını söylerken, "Yaşlılalırımız hayata bağlanacak, sosyal yardımları geliştireceğiz dedi. Çağdaş ve huzurlu bir kent için öncelikli olarak yeni imar alanları açacaklarını, uydu kent yaşam alanları oluşturacaklarını anlatan Erzin, "Tarih ve kültür canlanacak. Yeşil alanlar nefes alacak. Sağlık için spor alanları, ev ekonomisine aktif katkı, ücretsiz kültür ve sanat etkinlikleri, aile destek masası kuracağız. Eğitimde fırsat eşitliği, iş garantili meslek kursları, amatör spor ve sporculara destek vereceğiz" dedi.

Erzin'in proje sunumunun ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Üyeler,Erzin'e çok sayıda soru yöneltti. Meral KINACILAR