"İkinci yarıda bambaşka bir Gazişehir göreceksiniz"

Ökkeş Özekşi, Muharrem Türkoğlu ve Ali Coşkun ile sohbet eden Sözeri, bu arada Gazişehir'in durumu hakkında da bilgi verdi ve hedefini anlattı.

Gazişehir Gaziantep ve Türk futbolunda ki gelişmeler hakkında keyif dolu futbol sohbetinin yaşandığı ziyarette zaman zaman nostalji rüzgarları da esti.

BU TAKIM SÜPER LİGDE OLMALI

Gaziantepspor'a geldiği dönemleri anlatan ve bunun en canlı şahidi olarak Ökkeş Özekşi'şi gösteren Sözeri, "Biz Hamdi ile birlikte transfer olduğumuzda, herkes tipimize bakıp dudak bükmüştü. Ama sonradan "Hamdi-Erkan" ikilisi olarak yıllar boyu bizi takdir etmişlerdi “dedi. Gaziantep'te evlendiğini ve bu kenti kendi şehri gibi gördüğünü söyleyen Erkan Sözeri, "bu takım süper lige çıkmalı. Kadromuzu nokta transferlerle takviye ediyoruz. Zaafiyet yaşadığımız noktalara iyi oyuncular aldığımız kanaatindeyim. Forvette Webo gibi gerçekten son derece iyi profesyonel ve iyi bir abi olan futbolcuya sahibiz. Oyuncu grubumuzun hepsi de bu takıma katkı sağlayacak türden. İyi çalışıyoruz, çok iyi arkadaşlık ortamımız var. İkinci yarıda bambaşka bir Gazişehir göreceksiniz “diye konuştu.

SABIR GÖSTERİLMİYOR

Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Erkan Sözeri, Türk futbolunda en önemli sorunların başında sabır edilmemesi olduğunu söyledi.

Her kulübün hemen başarı istediğini kaydeden başarılı teknik adam, kurumsal yapılanmaya giden kulüplerin uzun vadede çok başarılı işler yaptığını ve doğrusunun da bu olduğunu kaydetti.

Sadece kulüp yöneticilerinin ve taraftarların değil buna paralel olarak teknik direktörlerin de özellikle genç futbolcular konusunda sabırlı olmadığının altını çizen Sözeri, “Antrenmanda yeteneğini gördüğünüz bir futbolcuya maçta da şans verirseniz mutlaka kazanan taraf olursunuz. Gelişim gösteren oyuncular kendilerini çabuk belli ederler. Ümraniyespor’u çalıştırırken böyle bir futbolcum vardı şans verdim ve daha ilk maçında beni mahcup etmedi. Gazişehir Gaziantep’e geldiğimde de bir Muhammet Himmet gördüm bu oyuncuya bu zamana kadar yeteri kadar şans verilmemiş ama biz şans verdikten sonra oynadığı maçlarda nerden bakarsanız bakın takıma 6 puanlık katkısı oldu. Taraftarlar ve futbolcular güvendikleri teknik adamlara ve futbolculara sabır göstermekte ısrarcı olurlarsa kazanan hem kendileri hem de Türk futbolu olur” dedi.

GEREKLİ UYARILARI YAPTIK

Gazişehir Gaziantep’in yeni bir yapılanmaya gittiğini söyleyen Gaziantep27 Gazetesi imtiyaz sahibi Ökkeş Özekşi, “Tabi bu yapılanmada bazı yanlış düşüncelerde oldu ve bir gazeteci olarak zamanında gerekli uyarıları gazetemizde sütunlara taşıdık. Kulüpte olumlu gelişmeleri takdir ettiğimiz gibi olumsuz gelişmeleri de değerlendirmek zorundayız. Gazişehir Gaziantep şu anda taraftar bazında yeteri kadar destek göremiyor bunun nedenleri de zaten bellidir. Bu takım başarıya endekslenmek zorunda ama başarılı olurken de sistemli bir kulüpleşme doğrultusunda olur. Gaziantep’te futbolun yeniden canlanması açısından başarılı sonuçların gelmesi gerekiyor” dedi.

YAŞAM KOÇLUĞU DEVREYE SOKULMALI

Futbolcuların özellikle taraftarlar bazında ve aldığı rakamlar konusunda psikolojik baskı altında kaldıklarını belirten gazetemiz spor köşe yazarı Ali Coşkun, “Günümüzde bu konular genel olarak teknik direktörlerin sorumluluğunu arttırıyor oysaki her takımın bir yaşam koçu olsa teknik direktörler de direk kendiişlerine yoğunlaşırlar ve her anlamda daha da verimli olurlar” dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU