Erdoğan, "Gaziantep tekstil ve konfeksiyon sektöründe en önde gelen şehrimizdir. Tüm bu imkanları en iyi şekilde kullanan ve en büyük atılımı yapan şehirlerin başında gelmektedir. Gaziantepli firmalarımızın şehrimize ve civar illere yapmış oldukları yatırımlarla bu sektörümüz çok daha fazla büyüyecektir" dedi.

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümünü kutlayan Erdoğan, Sektörün rekabetçi pazardaki en köklü sektörlerimizden birisi olduğunu Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe olduğu gibi diğer sektörlerde de Gaziantep’in Üretim Merkezi olduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Ülkemiz ekonomisine üretim, istihdam ve ihracat bakımından katkılarını yıllardır sürdüren tekstil ve konfeksiyon sektörü, sektöre getirilen maliyet avantajları, istihdam destekleri, ucuz enerji ve geniş teşvik avantajları ile sektörün büyümeye devam edecek. Tekstilde dünyanın 10. ve AB’nin 2. en büyük tedarikçisi, konfeksiyonda dünyanın 4. ve AB’nin 2. en büyük tedarikçisi konumundayız.
Gaziantep tekstil ve konfeksiyon sektöründe en önde gelen şehrimizdir. Tüm bu imkanları en iyi şekilde kullanan ve en büyük atılımı yapan şehirlerin başında gelmektedir. Gaziantepli firmalarımızın şehrimize ve civar illere yapmış oldukları yatırımlarla bu sektörümüz çok daha fazla büyüyecektir diye konuştu.

SEKTÖR BAŞARISI

Erdoğan, Gaziantep ilimizde 5 organize sanayi bölgesinde üretime geçen parsellerde 148 bin kişinin istihdam edildiğini, sadece bunların altyapı çalışmaları için şehre 380 milyon lira kaynak aktarıldığını, Türkiye’nin Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe şaşırtıcı tasarım kapasitesi, yüksek teknoloji çözümleri dinamik ve etkin üretim kapasitesiyle hızlı bir ilerleme kaydettiğini bildirdi. HABER MERKEZİ