Spor Toto 2. lig kırmız grup ekiplerinde forma giyen Erdal Güneş, sezon sonuna kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile anlaştı.

İzmir ekibinin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kulübünden ayrılan deneyimli futbolcunun yeni adresi mavi – beyazlı kulüp oldu.

Futbola Gaziantepspor başlayan Erdal Güneş, 2000 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma alındı. As takım için hiçbir resmî karşılaşmada görev alamadan 2000-01 sezonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a transfer oldu.Mavi – beyazlı kulüpte ilk resmî karşılaşmasına 13 Ağustos 2000 tarihinde Bakırköyspor'a karşı oynanan 1. Lig karşılaşmasında çıktı. İki ay burada kaldıktan sonra başka bir Gaziantep takımı olana Gaskispor'a transfer oldu. Burada sezonun ara transfer dönemine kadar kaldıktan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a ger döndü. Bir buçuk sezon burada görev aldıktan sonra Gaziantepspor'a geçti beş sezon düzenli olarak Gaziantepspor formasını giydi. Bu sürecin ardından 2006-07 sezonun ara transfer döneminde Kayserispor'a transfer oldu. Burada bir sezon oynadıktan sonra tekrar Gaziantepspor’la anlaştı fakat üç ay sonra takımdan ayrıldı. Ardından birer sezon Altay ve Diyarbakırspor'da oynadıktan sonra 2010-11 sezonun başında 1. Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu. Mersin İdman Yurdu'yla sezon sonu 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Sezon bitimiyle beraber kendisine yeni sezonda kadro'da düşünülmediği bildirildi ve serbest bırakıldı.2011-12 sezonunun yaz transfer döneminin son gününde 2. Lig ekiplerinden Altay'a transfer oldu. Güneş’in son durağı ise eski kulübü Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oldu.

MUHARREM TÜRKOĞLU