Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Erbil’de İrtibat Ofisi kurulması için Türkiye Erbil Başkonsolosluğu, Ticaret Müşavirliği ve Erbil Ticaret Odası’nı ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.
GTO Başkanı Eyüp Bartık Erbil temasları kapsamında ilk olarak Türkiye Erbil Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Muavin Konsolos İbrahim Yükseltan ve Ticaret Ataşesi Sayer Erbil ile görüşen Bartık, Erbil’de kurmak istedikleri irtibat ofisi konusunda bilgi verdi. Ziyaret aynı zamanda Irak’taki sosyal ve ekonomik gelişmeler ile Gaziantep-Irak ve Erbil ticari ilişkileri değerlendirildi. Erbil temasları kapsamında daha sonra Erbil Ticaret Odası’nı da ziyaret eden GTO Başkanı Bartık, Başkan Dara Jalil Al-Hayat ve Başkan Yardımcısı Soran Aziz ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Gaziantep-Erbil ticari ilişkileri ile İrtibat Ofisinin ekonomik gelişmeye yapacağı katkı konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Ziyarette, Erbil Ticaret Odası Başkanı ve Başkan Yardımcısı GTO’nun Erbil’de kurmayı hedeflediği İrtibat Ofisi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
GAZİANTEP İÇİN IRAK TİCARİ PARTNER
Erbil’de yapılan görüşmeler ve Ticaret Ofisi kurulmasına yönelik temasları değerlendiren Başkan Bartık, Irak’ın Gaziantep’in önemli bir ticari partneri olduğunu, Ocak-Ağustos döneminde Irak’a bölgeden 2 milyar 916 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, İrtibat Ofisi ile ticari ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.
FİRMALARIN IRAK PAZARINDA YER ALMASINI İSTİYORUZ
Gaziantep’ten daha fazla firmanın özellikle de Küçük ve Orta Ölçekli firmanın Irak pazarında yer almasına amaçladıklarını, İrtibat Ofisi’nin buna önemli katkı sağlayacağına inandıklarını söyleyen GTO Başkanı Bartık, “ İrtibat Ofisi firmalarımızın Irak pazarına hızlı, sonuç odaklı ve güvenle girebilmelerine katkı sağlayacak. İrtibat Ofisi iş dünyasına ticaret ve yatırımlar konusunda hizmet verecek. Erbil’de yaptığımız görüşmelerde Gaziantep-Erbil arasında güçlü bir ticaret ve işbirliği köprüsü oluşturmanın ilk adımını attık. Erbil İrtibat Ofisi Erbil Başkonsolosluğumuz, Ticaret Ataşeliği ve Erbil Ticaret Odası ile uyum içerisinde işadamlarımıza hizmet verecek. Erbil İrtibat Ofisi ile amacımız bölgemiz ve Gaziantep’in önemli bir ticaret partneri olan Irak ile ticari ilişkilerini üst seviyeye çıkarmaktır. İşadamlarımız İrtibat Ofisinin faaliyete geçmesiyle her türlü hizmeti alarak Irak pazarında daha etkin olacaklardır” şeklinde konuştu.
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Erbil’de İrtibat Ofisi kurulması için Türkiye Erbil Başkonsolosluğu, Ticaret Müşavirliği ve Erbil Ticaret Odası’nı ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.GTO Başkanı Eyüp Bartık Erbil temasları kapsamında ilk olarak Türkiye Erbil Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Muavin Konsolos İbrahim Yükseltan ve Ticaret Ataşesi Sayer Erbil ile görüşen Bartık, Erbil’de kurmak istedikleri irtibat ofisi konusunda bilgi verdi. Ziyaret aynı zamanda Irak’taki sosyal ve ekonomik gelişmeler ile Gaziantep-Irak ve Erbil ticari ilişkileri değerlendirildi. Erbil temasları kapsamında daha sonra Erbil Ticaret Odası’nı da ziyaret eden GTO Başkanı Bartık, Başkan Dara Jalil Al-Hayat ve Başkan Yardımcısı Soran Aziz ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Gaziantep-Erbil ticari ilişkileri ile İrtibat Ofisinin ekonomik gelişmeye yapacağı katkı konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Ziyarette, Erbil Ticaret Odası Başkanı ve Başkan Yardımcısı GTO’nun Erbil’de kurmayı hedeflediği İrtibat Ofisi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.GAZİANTEP İÇİN IRAK TİCARİ PARTNERErbil’de yapılan görüşmeler ve Ticaret Ofisi kurulmasına yönelik temasları değerlendiren Başkan Bartık, Irak’ın Gaziantep’in önemli bir ticari partneri olduğunu, Ocak-Ağustos döneminde Irak’a bölgeden 2 milyar 916 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini, İrtibat Ofisi ile ticari ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.FİRMALARIN IRAK PAZARINDA YER ALMASINI İSTİYORUZGaziantep’ten daha fazla firmanın özellikle de Küçük ve Orta Ölçekli firmanın Irak pazarında yer almasına amaçladıklarını, İrtibat Ofisi’nin buna önemli katkı sağlayacağına inandıklarını söyleyen GTO Başkanı Bartık, “ İrtibat Ofisi firmalarımızın Irak pazarına hızlı, sonuç odaklı ve güvenle girebilmelerine katkı sağlayacak. İrtibat Ofisi iş dünyasına ticaret ve yatırımlar konusunda hizmet verecek. Erbil’de yaptığımız görüşmelerde Gaziantep-Erbil arasında güçlü bir ticaret ve işbirliği köprüsü oluşturmanın ilk adımını attık. Erbil İrtibat Ofisi Erbil Başkonsolosluğumuz, Ticaret Ataşeliği ve Erbil Ticaret Odası ile uyum içerisinde işadamlarımıza hizmet verecek. Erbil İrtibat Ofisi ile amacımız bölgemiz ve Gaziantep’in önemli bir ticaret partneri olan Irak ile ticari ilişkilerini üst seviyeye çıkarmaktır. İşadamlarımız İrtibat Ofisinin faaliyete geçmesiyle her türlü hizmeti alarak Irak pazarında daha etkin olacaklardır” şeklinde konuştu.