Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonunda GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından “Erasmus Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. GAÜN Rektör Yardımcısı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, “Giderken bireysel gidiyoruz diye düşünebilirsiniz. Ancak hem Türkiye’yi hem Gaziantep’i hem de üniversitemizi orada temsil ediyorsunuz. Biz 2003’ten bu yana Erasmus Programını yapan bir üniversiteyiz" dedi.

PİLOT ÜNİVERSİTE

"Türkiye’de seçilmiş pilot üç üniversiteden birisiyiz" diyen Göğüş, "Dolayısıyla bu konuda ciddi bir deneyimimiz ve altyapımız var. O nedenle ciddi sayıda öğrenci de gönderiyoruz. Karşı taraftaki üniversitelerden bu güne kadar giden öğrencilerimizden olumsuz hiçbir tepki almadık” şeklinde konuştu. Göğüş, bugüne kadar Erasmus programına katılan öğrencilerle ilgili diğer üniversitelerden başarı anlamında övgüyle bahsedildiğini ifade etti.

DİPLOMA GEÇERLİLİĞİ VAR

Prof. Dr. Göğüş, “Geçtiğimiz yıla kadar aldınız diploma ekinde gittiğinizi gösteren bir gösterge yoktu. Ancak bu günden sonra diploma eklerinizde gittiğiniz ülkede aldığınız derslere diploma ekinde yer vereceğiz. Yani bir döneminizi yurtdışında geçirdiğinizi gösteren bir belge olacak. Tıpkı Avrupa’daki bir üniversiteden mezun olmuş gibi aldığınız diplomanın geçerliliği söz konusu” şeklinde konuştu.

GÜZEL KAZANIMLARI VAR

Erasmus Programının öğrencilerin gelecekte çalışabilecekleri ve ilişki kurabilecekleri bir ortam yaratmak adına çok önemli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Göğüş, “Bizi çok iyi temsil edeceğinize kendi adınıza da çok güzel kazanımlar elde edeceğinize eminim. Her biriniz farklı bir ülkenin kültürünü tanıyıp, bizim kültürümüzü tanıtma fırsatı elde edeceksiniz. Bu anlamda sizler hem ülkemizi hem üniversitemizi hem de kendinizi tanıtmak adına birer temsilcisiniz” diye konuştu. Toplantıya 2013 – 2014 eğitim öğretim yılı bahar döneminde Erasmus öğrenim hareketliliğine katılacak öğrenciler katıldı. Toplantının devamında, GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Programı Sorumluları Şeyho Bozkuş ve Ebru Çayırgan Göktekin, Erasmus Programı hakkında sunum yaptı.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN