İlk etapta 222 adet 2+1 evlerin satışını yapan Büyükşehir Belediyesi, satışları açık teklif artırma usulü ile gerçekleştirdi.

100 BİN TL MUHAMMEN BEDELİ VAR

En düşük muhammen bedeli 100 bin TL olan konutların brütu 135 metrekare. Toplamda 4 bloğun satışa sunulduğu ve her blokta 59 daire bulunan konutların bütün etaplarının ihalesi yapıldı. 222 daire için 468 kişinin başvurduğu konutların tamamının satışı gerçekleşti. Konutları uygun fiyatla alan ailelerin mutlu olduğu gözlendi. Konutları alan aileler Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İSTEDİKLERİ ZAMAN TANIŞACAKLAR

Öte yandan Güzelyurt konutlarından engelli vatandaşlarda faydalandı. Yapımı tamamlanan konutları alan vatandaşlar istediği zaman dairelerine yerleşebilecek. Açık teklif artırma usulü ile daireleri alan kişiler daire bedelinin yüzde 25’ini peşin, kalan kısmını ise 12 eşit taksitte ödeyecekler. Yapılan tebliğine müteakip 15 (on beş) gün içerisinde ihale bedelinin yüzde 25’ini, yüzde 6 kesin teminatı ve ihale masraflarını (K.D.V. (yüzde 1) Tellâliye, Gazete İlan Bedeli ve Damga Vergilerini) ödeyerek sözleşme yapacaklar. BÜLTEN