Şahin, mesajında, engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımının gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Ulusal Engelli Veri Sistemi'nde kayıtlı ve hayatta olan engelli sayısının kasım ayı itibarıyla 1 milyon 425 bin 667'si erkek ve 1 milyon 109 bin 566'sı kadın olmak üzere 2 milyon 535 bin 233 kişi olduğunu aktaran Şahin, ağır engeli olan kişi sayısının ise 764 bin 271 olduğunu ifade eden Şahin, AK Parti'nin engellilerin ekonomik, siyasal ve toplumsal yaşama katılımının önündeki engelleri kaldıran birçok çalışma başlattığını ve uyguladığını aktardı.

FADILOĞLU: İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Fadıloğlu mesajında, “Engellilik, sosyal boyutlarıyla hepimizi ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasını gerektiren toplumsal bir husustur” ifadelerine yer verdi. Fadıloğlu, “Engellilik, genellikle insanların kendi iradeleri dışında oluşan bir haldir. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak meydana gelmesiyle birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini unutmamalıyız. Engellilerimizin çağdaş bir toplumda, ayrım yapılmadan, toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için her alanda desteklenmeleri gerekmektedir. Engelli kardeşlerimizin mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde olmalıdır" dedi.

GTB: BİLİNÇ ARTMALI

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı. Tiryakioğlu ve Akıncı, yayımladıkları mesajda Dünya Engelliler Günü'nün, toplumsal bilincin artırılması, engelli bireylerin ihtiyaçlarına dikkat çekilmesi ve bu alanda farkındalık oluşturulması açısından özel bir tarih olduğunu belirtti. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu; sevgi, saygı ve hoşgörü ile yeryüzünde aşılamayacak hiç bir engelin olmadığını kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi: "Özel gereksinim duyan engelli kardeşlerimiz yaşadığımız toplumun değerli birer ferdi ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Karşılaştıkları çeşitli zorluklara rağmen azim, çaba ve üstün gayretle hayatın her alanında çok özel ve büyük başarılara imza atan engelli kardeşlerimiz en büyük takdiri ve saygıyı hak etmektedir. Fırsat eşitliği sağlandığı takdirde neleri başarabileceklerini, nelerin üstesinden gelebileceklerini en somut örnekleriyle ortaya koyan bu kardeşlerimizin hayallerine ortak olmak ve hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşmalarına katkı sağlamak ortak sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Şunu hiç bir zaman unutmamalıyız, engelli doğmak veya sonradan gelişen çeşitli nedenlerle engelli bir birey olmak kişilerin kendi seçimi ve isteği değildir" HABER MERKEZİ