Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde ikinci yarısının ilk maçında kendi sahasında Şanlıurfa Engelli Basketbol Takımı’nı 87-70 yenen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu galibiyeti göreve yeni gelen Başkan Nurettin Özkaya’ya hediye etti.
Kamil Ocak Spor Salonu’nda oynanan maçta güçlü rakibini son periyotta geçmesini başaran Mavi-beyazlı takım, kaptan İbrahim, Musa ve Ramazan’ın etkili oyunu ile sonuca gitti. Şanlıurfa Engelliler karşısında oyuna iyi başlayan ev sahibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, kaptan İbrahim Gür, Musa Bulut, Mithat Çetin, Mustafa Sezgin ve yeni transfer Ramazan Öksüz beşlisiyle başladı. İlk periyodu 22-21 alan Gaziantep ekibi devreyi de 47-35 önde kapattı.
İkinci yarıda da aynı beşliyle devam eden ev sahibi takım üçüncü periyodu 69-56 önde kapattı. Son periyotta da üstün bir oyun ortaya koyan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, karşılaşmayı 87-70 kazanarak ikinci yarıya galibiyetle başladı.
Ligin ikinci yarısına galibiyetle başladıklarını ve bunun devamının geleceğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Nurettin Özkaya, başarılı bir oyun sonrasında rakiplerini geçerek galibiyete ulaştıklarını belirtti.
Karşılaşmanın zevkli ve çekişmeli geçtiğini belirten Özkaya, “Yürüyen basketboldan daha mücadeleci, daha heyecanlı, daha zevkli bir maç izledik. Bunun adı azmin zaferi. Yapılan spor kolay değil. Engelli oyuncularımız hem araba ile birlikte topu kullanıp, potaya atmak önemli bir marifet. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Ellerine sağlık. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
ASKF’DEN TAKIMLARA ÇİÇEK
Anadolu Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Gaziantep Şube Temsilcisi Abdülkadir Gözgir ise maç öncesi hakemlere ve her iki takımın kaptanlarına çiçek vererek başarılar diledi. Basketbol ile futbolun neticede bir spor dalı olduğunu ve ner ikisinin de centilmenlik içinde yapılması gerektiğini ifade eden Gözegir, engelli basketbolun da bunların bir parçası olduğunu vurguladı.
Bu arada maçı tribünden göreve yeni seçilen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Nurettin Özkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Acar, Kemal Kara, Hayrettin Hafif, ASKF Gaziantep Temsilcisi Abdülkadir Gözegir, MHP Şehitkamil Belediye Başkan adayı Mustafa Akdoğan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ile bir grup taraftar izledi.
Öte yandan MHP’nin Şehitkamil Belediye Başkanlığı adayı Mustafa Akdoğan ve meclis üyesi adayları da maçı izleyerek Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na destek verdi. Akdoğan ve arkadaşları maç sonrası sahaya inerek her iki takımın oyuncularını tebrik ederek Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularına ise baklava ikram etti.