Ramazan Bayramı tatili için ek sefer Ramazan Bayramı tatili için ek sefer

Dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, babasından bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Engelli bireylerin toplumsal yaşama daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yapılan dağıtım töreninde 16 akülü tekerlekli sandalye, 42 yetişkin tekerlekli sandalye, 14 çocuk tekerlekli sandalye ve 30 konuşan saat ile beyaz baston dağıtımı yapıldı.

MELEK BABAM

Dağıtım programında konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sözlerine yakın zamanda vefat eden babasını anarak başladı. Başkan Şahin, engelli bir babanın evladı olarak gözlerini dünyaya açtığını ve kendisini yetiştirmek için verdiği mücadeleyi gözyaşları içinde anlatarak, "Engelin elde, ayakta, gözde olmadığını, gönülde olduğunu gördüm. Melek babamın beni yetiştirmek için verdiği mücadeleyi gördüm. İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazandığımda melek babam beni aldı İstanbul’a götürdü. Eğer o olmasaydı bugün ben başkan olamazdım" dedi.

ENGELLİ BİREYLERİN EMRİNDEYİM

Dağıtım programında konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin milletvekilliği dönemine değinerek, şu ifadeleri kullandı: “Benim en büyük hocam siz engelli bireylersiniz. Bakanlığım döneminde sizden öğrendiklerimi alarak Cumhurbaşkanımıza götürdüm. O da ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedi ve istediğimiz ne varsa yapılması için gerekli bütçeyi verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak biz engelliler için 4 ana başlıkta çalıştık. Eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşılabilirlik. Bu şehrin engelli dostu ve engelsiz kent olabilmesi için güçlü bir ekip kurduk. Bu mücadelemiz devam edecek. Engelli bireylerimiz yetişecek, yetiştirecek ve yaşamın en önemli kalkınma projesi olacak. Başkan Fatma Şahin olarak bütün engeller kalkana kadar engelli bireylerin emrindeyim.” 

KİMLER KATILDI?

Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Hakkı Emre Yunt, Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.   Dağıtım programında ayrıca Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin hazırladığı gösteri sunuldu. Aysima Gökyokuş, Hint Dansı gösterisi yaparken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği dans olan vals performansını Zeynep Ödemiş ve Ali Yılmaz Ergen sergiledi. Gösterinin devamında öğrenciler Gaziantep yöresel oyunlarını oynadı.