• Yoğun maç trafiğinin yanında, uzun seyahatlerin olması takımda etki yaratacaktır
• Çıtayı yükseltmekten ziyade bizim ana hedefimiz istikrar ve altyapı
• Düşük bütçeli de olsak verdiğimiz sözleri tutmamız takım üzerinde pozitif etki yaratıyor
• Sahadaki Nenad ile dışarıdaki Nenad arasında da çok fark var
• Artık kemikleşmiş ve hafta sonu planını maçlara göre yapan izleyicilerimiz var
• Geçen sezondan oturmuş ve birbirini çok iyi tanıyan oyuncu kadrosuna sahibiz

Gaziantep Basketbol takımının kurulduğu aşamadan bugüne kadar her noktasında ve elde edilen başarılarda en etkili isim olan Boray Dai, yeni sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Takımın yükselişiyle birlikte Türkiye’nin basketbol liglerinde en başarılı ve en saygın Genel Menajerleri arasına adını yazdıran Dai, bu sezon da taraftarların enerjisi yüksek ve rakiplerine baskı kuran bir takım izleyeceklerini belirtti.

Kamp çalışmalarının kendileri açısından son derece verimli geçtiğini açıklayan Gaziantep Basketbol takımının Genel Menajeri Boray Dai, ilk kez alt yapıdan bir oyuncularını kadroya dahil ettiklerini söyledi.

Taraftarların takıma karşı bir aidiyet duygusu oluştuğunu kaydeden Dai, elde edilen başarıda tribünlerin önemli katkısı olduğunu ifade etti.

KAMP ÇALIŞMALARI VERİMLİ GEÇTİBosna Hersek’te gerçekleştirilen sezon öncesi kampının bekledikleri gibi verimli geçtiğini söyleyen Gaziantep Basketbol takımının Genel Menajeri Boray Dai, “Geçen sene de yine lig öncesi aynı yerde kamp çalışması yaptık ve bizler açısından son derece verimli geçmişti. Yine bu sene de aynı sistemle gerçekleştirilen çalışmaların son derece verimli olduğunu düşünüyorum. Oyuncular hem saha içinde hem saha dışımda birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı buldular” dedi.

UYUM SÜRECİ ATLATILDIBu sezona girerken takımda çok da fazla yeni oyuncu bulunmadığını açıklayan Dai, “Erol Can Çinko’yu saymazsak kadromuzda 3’ü yabancı 2’si yerli toplam 5 değişiklik oldu. Kadroda bulunan 13 oyuncunun 8’i gerek sistemimizi gerek kulübü ve şehri bilen oyuncular. O yüzden de uyum sorununun kısa sürede atlatacağımızı düşünüyorum. Zaten bu konuda kampın oldukça faydasını gördük. Sezonun başlamasına 2 hafta gibi bir süre kaldı bu zaman içerisinde katılacağımız Cevat Soydaş turnuvasında uyum süreci tamamen atlatılacaktır” dedi.

AVRUPA LİGİNİ BİLİYORUZHedeflerinin yine her sezonki gibi basketbol erkekler süper liginde kalıcı olmaktır diyen Dai, “Ligin ilk yarısı mümkün olduğunca alt sıralardan uzaklaşarak ikinci yarıya daha rahat bir şekilde girmek istiyoruz. Avrupa Kupası’nda zor bir gurupta mücadele edeceğiz. Avrupa kupalarının zorluklarını biliyoruz. Yoğun maç trafiğinin yanında, uzun seyahatlerin olması tabi takımda etki yaratacaktır. Ama bunların planlamasını elimizden geldiği en iyi şekilde yaptık. Şampiyonalar Ligi’nde bu gruptan çıkarak son 16 takım arasına kalmak istiyoruz1 dedi.

HEDEF İSTİKRARGeçen sene ligi çok iyi bir yerde bitirdiklerini hatırlatan Dai, “Tabii ki her sezon aynı başarıyı yakalamak çok kolay değil. Ama genele baktığımızda son 4 sezonun 3’ünde Play off oynamayı başardık. Bu da bana göre çok büyük bir başarı. Çünkü bizden çok daha tecrübeli, yüksek bütçeli takımlar arasında bu şekilde bir istikrar yok diyebilirim. Çıtayı yükseltmekten ziyade bizim ana hedefimiz istikrar ve altyapı. Bu sezon ilk kez altyapıdan bir oyuncumuzu kamp kadrosunda dahil ettik. Gelecek sezon bu sayı 3’e çıkabilir. Çünkü artık bu seviyede oyuncularımız oluşmaya başladı” dedi.

BAŞARIYA ODAKLIYIZYüksek bütçeli takımlar karşısında her sezon düşük maliyetli kadro oluşturulmasına rağmen yine de başarılı olunuyor. Sorusuna karşılık Dai, şu açıklamayı yaptı.“Bizim her zaman söylediğimiz gibi amacımız kalıcı, sürekli bir takım olabilmek. Bunu başarmanın bir yolu da mali açıdan bir sonraki sezona rahat girebilmek. Çünkü birçok kulüp geçmiş borçlardan kaynaklı yaşadığı sorunlar yüzünden sıkıntı yaşıyor ve bu sıkıntılar her yeni sezonda büyüyerek devam ediyor. Düşük bütçeli de olsak verdiğimiz sözleri tutmamız takım üzerinde pozitif etki yaratıyor. Bunun yanında son yıllarda bizde oynayıp sıçrama yapan oyuncu örnekleri, potansiyel oyuncuları takıma katmamızda bize büyük avantaj sağlıyor. Bu nedenle de başarıya hedefleyen, yükselmek isteyen, kazanmaya odaklı oyunculardan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz.”

HER ŞEY SAHADA KALIYORBaş antrenör Nenad Markovic’in çok uzun yıllar üst düzey takımlarda basketbol oynadığını söyleyen Dai, “Oyunculuk süresince ülkesinin zor şartlarına rağmen milli takımında da unutulmayacak zaferlere imza atmış. Antrenör olarak da oyunculardan her zaman en iyisini yapmalarını bekliyor. Bu oyuncuktan gelen antrenörlerin birçoğunda da bulunan bir özellik aslında. Sahadaki Nenad ile dışarıdaki Nenad arasında da çok fark var. Antrenman ya da maç ne kadar gergin geçerse geçsin sonunda her şey sahada kalıyor. Bunun yanında gerek maçlarda gerek antrenmanlarda minimum hata görmek istiyor. Kim olursa olsun o haftaki Antrenmanları iyi geçirene mutlaka bir sonraki maçta süre veriyor. Oyuncularda bunu bildiği için antrenmanlarda herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor” dedi.

TARAFTARLARIMIZIN KAZANDIRDIĞI MAÇLAR VARArtık Türkiye Basketbolunda kendini kanıtlamış bir takım olduklarını kaydeden Dai” Her sene bir şekilde ismimizden söz ettiriyoruz. Bunlara bağlı olarak her geçen sene salona gelen izleyici sayımızda da artış oluyor. Artık kemikleşmiş ve hafta sonu planını maçlara göre yapan izleyicilerimiz var. İnsanlar bir kere basketbol maçı izlediklerinde aldığı keyifle bir sonraki maça yanında 1 arkadaşıyla gelmeye başlıyor. Seyircimizde takıma karşı bir aidiyet duygusu oluştu. Geçtiğimiz sezon taraftarlarımızın desteğiyle kazandığımız maçlar var. Nerde desteği arttıracaklarını biliyorlar. Taraftarlarımız bizim için çok önemli ve yakalanan başarılarda da büyük pay sahibiler ”dediENERJİSİ YÜKSEK TAKIM İZLEYECEKLERBu sezon Gaziantepli basketbol severlerin enerjisi yüksek, baskılı bir takım izleyeceklerini rahatlıkla söyleyebilirim diyen Dai, “Geçen sezondan oturmuş ve birbirini çok iyi tanıyan oyuncu kadrosuna sahibiz. Aramıza yeni katılan oyuncularımızın yetenekleri kamp çalışmalarında kendini hemen gösterdi. Bir diğer avantajımız da bu oyuncu profili koç Nenad Markovic’in oyun sistemine uygun olmaları. Taraftarlarımız yine bu sezon da takımlarını büyük keyif alarak izleyeceklerdir” açıklamalarını yaptı.
MUHARREM TÜRKOĞLU