Gaziantep Üniversite tarafından Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 2'nci Uluslararası Enerji ve Mühendislik Konferansı’na; GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililer katıldı.

Konferansın açılışında konuşan GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir, üniversitenin enerji yönetimini anlattı. Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan ise, bakanlığın enerji yatırımları ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgiler verdi.

ŞAHİN SUNUM YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye olarak son 10 yılda dünya ekonomisinde söz almaya çalıştıklarını, ancak bu başarıyı çekemeyen ülkelerin kendilerine türlü oyunlar oynadıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan ulaşım ve imar master planını yaparken diğer yandan da enerji master planını yaptıklarını dile getiren Şahin, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, solar otopark, biyogaz alanında birçok Türk örnek projeler yaptıklarını belirtti. BÜLTEN