GAZİANTEP Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen ‘’Güneydoğu Enerji Forumu’’nun hayalini paylaştı. Konukoğlu, "Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bütün işletmelerin çatılarının enerji panellerine dönüştüğünü görmek benim hayalim. İnşallah bunu bir gün gerçekleştiririz. Hiçbir şey yapmasak bile, kapımızın önündeki lambada güneşten yararlansak yine yeter" dedi.

EKONOMİMİZ BÜYÜYOR

Konukoğlu,Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri konumuna geldiğini söyledi. Artan nüfus, sanayileşme, şehirleşme ve küresel ticarete paralel olarak, enerji ihtiyacımızın da sürekli büyüdüğüne işaret eden Konukoğlu, Türkiye’nin özellikle elektrik ve doğalgaz talep artışı sıralamasında, dünyada Çin’den sonra ikinci ülke olduğuna dikkati çekti.

EL ELE VERELİM

Sanayicinin, işletmenin inşasından itibaren doğru malzemeler kullanması ve sürekli enerji tasarrufuna önem vermesi gerektiğini ifade eden Konukoğlu, "Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bütün işletmelerin çatılarının enerji panellerine dönüştüğünü görmek benim hayalim. İnşallah bunu bir gün gerçekleştiririz. Hiçbir şey yapmasak bile, kapımızın önündeki lambada güneşten yararlansak yine yeter. Doğal kaynakları kullanmamız lazım. Petrolü ne kadar azaltabilirsek, dışarıdan ithal ettiğimiz kömürü ne kadar azaltabilirsek, ülkemizin geleceğini torunlarımıza bırakabiliriz ve övünçle söyleyeceğimiz birçok şey olur. Rüzgarımızın, petrol yatağımızın ve kömürümüzün olmadığı, yalnızca güneşimizin olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Gelin el ele verelim. Evlerde ısıtma amaçlı en fazla güneş enerjisini kullanan şehirlerden biriyiz. Çatılarımızı ve binaların yüzeylerini güneş panelleri ile döşeyerek, kullandığımız enerjiyi de bu yoldan karşılayalım" dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Foruma destek veren firmalara teşekkür plaketi sunuldu. Sanko Enerji’nin teşekkür plaketini de, aynı zamanda Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Adil Konukoğlu aldı. "Türkiye Enerji Politikaları’’, "Bölgemizde Enerji Sorunları ve Çözüm Önerileri’’, "Alternatif Enerji Kaynakları, Kullanımı ve Enerji Verimliliği’’ konularında sunumlar yapılan Foruma, Foruma, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Ali Peri, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Halil Uğur da katıldı.