Mutfağıyla dünyaya nam salan Gaziantep, bu kez bir çikolata ustasına ev sahipliği yapıyor.

Çikolata alanında ünlü Fransız gurme Daniel Rebert önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak kente geliyor. Rebert, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde çikolata yapımı ile ilgili detayları kursiyerlerle paylaşacak.

DETAYLARI PAYLAŞACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile Genel Sekreter Fuat Özçörekçi’nin de uygulamaya katılacağı çikolata yapımında ünlü çikolata gurmesi Daniel Rebert, çikolatanın püf noktalarını ve detaylarını de paylaşacak.

Gaziantep’in mutfak kültürünün içeride ve dışarıda birçok insan tarafından bilindiğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, bu doğrultuda kendi alanında deneyimli olan Daniel Rebert ile MUSEM’de çikolata yapacaklarını kaydetti.

HERKES FAYDALANMALI

MUSEM’deki öğrencilerin Rebert’in tecrübelerinden yararlanacaklarını vurgulayan Güzelbey, bu tür deneyimli insanları Gaziantep’te görmenin kendilerine artı değer kazandıracağını kaydetti. Gaziantep’e has yemek ve tatlı türlerinin MUSEM’de korunduğunu, düzenledikleri eğitim programları ve kurslarla gelecek nesillere aktarıldığına dikkat çeken Güzelbey, burada eğitim alan ev kadınlarının yanında diğer öğrencilerin de Daniel’in deneyiminden istifade etmeleri gerektiğini dile getirdi.

HABER MERKEZİ