Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, mayıs ayında duyurusu yapılan ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile birlikte ortaklaşa organize edilen Tasarım Yarışması için Türkiye genelinden tasarım bölümü bulunan üniversitelerden 200'ün üzerinde eserin yarışmaya katıldığını söyledi. Kaplan, halı üreticileri ve akademisyenlerden oluşan jüri heyetinin 200 başvuru arasında 25 desenin halı olarak üretildiği ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) sergi salonunda teşhir edildiğini belirtti.
Model üretimi yapılmasına karar verilen 25 halı içinden 5 tanesinin ödül alacağını açıklayan Kaplan, ?GAİB sergi salonunda model üretimi yapılan tasarımları üreterek jürinin dereceye girenleri belirlemesini sağladık. Halı Fuarı açılışında dereceye girenlere ödülleri Sayın Bakanımız Fatma Şahin ve başkanlar tarafından takdim edilecektir? dedi.
Halı ihracatçısı ve üreticisi ile tasarım akademisi öğretim üyelerinden oluşan jürinin ilk 5 yarışmacıyı belirlemek için vereceği karar sonrası ödüller Halı Fuarı açılışında hak sahiplerine verilecek. Yarışmada birinci olana 3 bin 500 TL, ikinci olana 2 bin 500 TL, üçüncü olana ise bin 500 TL para ödülü verilirken mansiyon ödülü alanlara diz üstü bilgisayar verilecek.