Mesoest Poliklinikleri, Soma'da hayatını kaybeden 301 madencinin aileleri için 15 gün önce bir yardım kampanyası başlattı. Estetik merkezi, 200 TL olan yaz peelingi uygulamasını 200 TL'en 100 TL'ye çekti ve bundan elde ettiği gelirin tamamını Soma'ya ayırdı. Mesoest Poliklinikleri sahibi Dr. Beril Özlem Leylek, vicdanı güzel Gaziantep halkını kampanyaya katılmaya davet etti. Beril Özlem Leylek, "Tüm vicdanı güzel insanlara kapımız sonuna kadar açık. Yardım yapan herkese minnetarız. Bu havuza herkesi bekliyoruz, Soma'ya birlikte kanat çırpalım" dedi.

FİKİR OĞLUMDAN ÇIKTI

'Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 can için kan ağlayan içimizi daha fazla bastıramadık' diyen Dr. Beril Özlem Leylek, "Çok acı bir kader, herkesin birbirine destek olması gerektiğini düşündüm. Van depreminde de ciddi yardım toplamıştık. Soma'da biraz bekledik mutlaka birileri daha farklı birşeyler yapar, bizde buna destek veririz diye düşünmüştüm. Olayın ardından yas ilan edildi, fakat Gaziantep'te hiçbir kurumdan, hiçbir merciden, basından, sosyal medyadan burası yardım topluyor diye birşey duyamadık. Buna da çok üzüldüm. Yardım fikri oğlumdan çıktı. Onun doğum günü vardı, 'Anne doğum günüme harcayacağımız parayı Soma'ya yollayalım' dedi. Bu önerisi beni de mutlu etti. Ayrıca bizim 15. yıl kutlamamız olacaktı, Haziran ayında 15. yılımızı bitiriyoruz. Onun kutlamalarına ayırdığımız bir bütçe vardı. Dedikki bu para oradaki insanların hakkı, onların daha çok ihtiyacı var, biz 15. Yıldönümüzü sosyal medya aracılığı ile kutlarız dedik ve iptal ettik" diye konuştu.

KAMPANYA 1 AY SÜRECEK

Taşın altına ellerini koyduklarını ve bir ürün üzerinden Soma için yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen Beril Özlem Leylek, "Biz bu parayı götürüp banka hesabına yatırsaydık hiç kimsenin bu denli sosyal bilinci artmayacaktı. Bir ürünün üzerinden bir kampanya yapalım dedik. Kampanya için en düşük maliyetli ve her insanın her yaşta kullanılabileceği meyve ve asitleri ile yaz peelingi uygulamasını daha çok ulaşılabilir olması için 200 TL'en 100 TL'ye çektik. Tüm kazancımızı yardıma ayırdık, bunun karşılığında 200 TL'lik bakım uyguluyoruz. 100 TL'yi de yardıma yolluyoruz, hem de 1 lirasını almadan. Kişilerin ödedikleri ücretin tamamı Soma'ya gidiyor. Sosyal medya üzerinden duyurduğumuz kampanya 1 ay sürecek" dedi.

YARDIMLARI RAMAZAN AYINDA TESLİM EDECEĞİZYola çıkarken 10 milyar hedef koyduklarını belirten Beril Özlem Leylek, "Ancak bu rakam daha sonra bana az gelmeye başladı. Kampanyaya beklediğimizin üzerinde ilgi var. Herkes bize yardıma koştu, koşmaya devam ediyor. Eşya da topluyoruz. Firmalar çocuk bezi oyuncak, çocuk kıyafeti gibi ürünler vererek bize destek veriyor. Ayrıca yardım yapanların isimlerini sosyal medyadan yayınlıyoruz. Tüm listeyi yayınlayacağız. Bunun için facebook'ta özel albüm yaptık. Kimler yardım etmiş, albümde hepsi görülüyor. Sayı vermiyoruz, örneğin bir kişi 10 bilet alırken, bazen 10 kişi bir bilet alıyor. Çok iyi gidiyoruz. Hedeflerimizin çok üstüne çıkacağız diye düşünüyoruz. Ramazan ayında Soma'ya gidip yardımları teslim edeceğiz. Bu iş gönül, vicdan, sorumluluk işi. 15 yıllık bir estetik klinik olarak bugüne dek hiç bir yardım dernek, sosyal sorumluluk projesini red etmediklerini ve hep destekçisi olduk. Şimdi sıra sizde. Soma için bir güzellikte siz yapın. Zaman birlik olma vaktidir, paylaşma çoğalma vaktidir" şeklinde konuştu. Destek olmak için merkezin Fevzi Çakmak Bulvarı Karayolları Karşısı'ndaki adrese uğrabilir ya da 0.342.322 00 55 telefonundan bilgi alabilirsiniz. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT