Çeşitli sendikalara üye memurlar, hükümetin yaptığı zammı bordro ve sahte dolar yakarak protesto etti.Kamu-Sen İl Temsilcisi Kemal Kazak, hükümet ile sendikalar arasında yapılan toplu sözleşmeden çıkan 123 liralık zammın yeterli olmadığını savundu.

Yeşilsu Parkı'nda toplanan ve ellerinde 'Hırsız var', 'Ak dedik kara çıktı' ve 'Durmak yok çalmaya devam' yazılı dövizler taşıyarak hükümet aleyhine sloganlar atan 70 kişilik grup, memura yapılan zamma tepki gösterdi. Yanlarında getirdikleri sahte dolarlar ve ayakkabı kutularıyla 17 Aralık operasyonuna da gönderme yapan grup adına konuşan Kamu-Sen İl Temsilcisi Kemal Kazak, hükümet ile sendikalar arasında yapılan toplu sözleşmeden çıkan 123 liralık zammın yeterli olmadığını savunarak, "Emekliye 140 lira, kamu görevlilerine 123 lira zam yapıldı. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10.7 zamlandı. Ekonomi iyi yolda, enflasyon düşüyor masalları pazardaki gerçek fiyatları yansıtmamaktadır. Enflasyon sepetine halkın çok az tükettiği 454 çeşit ürün konularak düşmüş gibi gösterilmektedir. Memura ve emekliye yapılan maaş zamları onlarla alay etmekten başka bir şey değildir" dedi.

SAHTE YAKTILAR

Kazak, toplu iş sözleşmesindeki sendikaların hükümetle iş birliği yaptıklarını ve memurların haklarını savunmadıklarını da ileri sürdü. Kemal Kazak, "Siz memurların haklarını savunan sendika mısınız? Hırsızları aklama merkezi misiniz? Ayakkabı kutularına milyon dolar ve yatak odalarında para kasaları çıkarken siz hangi yüzle yolsuzluğu savunacaksınız? Şahsi menfaatleri uğruna, değerlerine ayaklar altına alan ve değerlerini ters yüz edenler, inanıyorum ki bordro ateşi ile yanacaklardır" diye konuştu. Kalabalık, açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını ve sahte dolarları yaktıktan sonra dağıldı.

BORA TOKTAŞ