Anne ve bebeklerin sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunduğu ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturduğu ve özellikle hizmet almaları gerektiği fikriyle hayata geçirilen proje için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Anne ve bebek ölümlerinin son bulması, anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süresince gerekli eğitimleri alması için hayata geçirilen “Gebelik Okulu Projesi” kapsamında anne-bebek sağlığı dikkate alınarak sağlıklı bir gebelik ve sonrası hakkında anne adaylarına gereken eğitimler veriliyor.

SERTİFİKA VERİLECEK

Tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve sonrası dönemle ilgili bilgi sahibi olmaları, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve bilinçli doğum yapmaları konularında bilgi ve beceri kazanmasını hedefleyen projenin sonunda eğitimini tamamlayanlara sertifika ve çeşitli hediyeler verilecek. Öte yandan bağlı bulundukları Aile Sağlığı Merkezleri’nden Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği araçlarla alınan anne adaylarına ayrıca sağlıkları da dikkate alınarak yemekler hazırlanıyor. BÜLTEN