Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve takibiyle aslında elimiz çok güçlendi. 100 dönümlük çok büyük bir alanı, nasıl bir cennet bahçesine dönüştüreceğiz, bunun planını yapıyoruz." dedi. Sivil toplum örgütü temsilcileri Cumhurbaşkanı'nın bu vaadini olumlu karşılırken, Millet Bahçesi içerisinde Cuma Cami'nin yer alıp almayacağı ise merak konusu oldu. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kamil Ocak'ın yeri Millet bahçesi olacak. Cami yapılırsa o alan dışında yapılır" derken, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, "Kamil Ocak Stadyumu hem cami, hem park yapılacak bir büyüklükte değil" dedi.Gaziantep Kulübü Başkanı Tarık Aytekin ise,"Camiye karşı değiliz, ama oraya yapılacak bir cami, oranın trafiğini mahveder. Şehir merkezi cuma günleri girilemez hale gelir. Cami yapılacaksa Valiliğin arkasına yapılsın" dedi.

ERDOĞAN:GELİN DUVAĞI GİBİ OLACAK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kamil Ocak'ın yerinin gelin duvağı gibi, çok güzel bir park bahçe olacağını söyledi. Ak Parti'de sürekli yeniliklik ve inavasyon olduğunu belirten Erdoğan, "Millet Bahçesi projesi çalışmaların bir sonucu. Millet Bahçesi şehrin göbeğinde çiçekli, dallı budaklı bir duvağı gibi olacak. Suların aktığı, güllerin, çiçeklerin,yeşilliğin olduğu güzel bir alan olacak. Bunun üzerinde çalışıldı" dedi.

CAMİ YAPILIRSA O ALAN DIŞINDA YAPILIR

Millet Bahçesi'nde cami olacak mı sorumuza Erdoğan, "Cami yapılırsa Kamil Ocak'ın yerine yapılmayacak. Kamil Ocak'ın yeri Millet bahçesi olacak. Cami yapılırsa o alan dışında yapılır. Kamil Ocak'ın yerine millet bahçesi yapılacak" dedi.

ŞAHİN:VALİLİK BİNASINI TAŞIYACAĞIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 100 dönümlük kent meydanının, daha yaşanabilir olması adına tasarım yaptıklarını söyledi. Kentsel tasarımı gerçekleştirecek görevlilere tüm teknik ve zemin etütleriyle ilgili bilgileri verdiklerini belirten Şahin, "Valilik binasını da taşıyarak bu alanın yaşayan bir meydan olmasını istiyoruz. Çocukların burada bir yaşam alanı oluşturmasını ve kadınların yeşil bir doku içinde vakit geçirebilmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. Şahin, mevcut kent meydanının istedikleri boyutlarda olmadığını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve takibiyle aslında elimiz çok güçlendi. 100 dönümlük çok büyük bir alanı, nasıl bir cennet bahçesine dönüştüreceğiz, bunun planını yapıyoruz." diye konuştu.

GİRİŞKEN:SAVUNDUĞUMUZ ŞEYDİ

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken, Kamil Ocak Stadyumunun yerine Millet Bahçesi kurulacağı fikrini olumlu bulduklarını söyledi. Girişken, "Bu bizim zaten her zaman savunmuş olduğumuz bir şey. Artık ihtiyaç duyulmayan, kamusal fonksiyon taşıyan bir yere yeni bir işlev verileceği zaman yine kamusal fonksiyonlarla devam edilmesi ilkesini biz her zaman benimsedik. Cumurbaşkanlığı seviyesinde bu ilkenin, bu prensibin yerine gelmesini ben son derece olumlu buluyorum" dedi.

HEM CAMİ HEM PARK YAPILACAK BÜYÜKLÜKTE DEĞİL

Millet Bahçesi'nin ayrıntılarını bilmediklerini dile getiren Girişken, "Umuyoruzki Cumhurbaşkanının öngördüğü nitelikte bir şey olur. Yerel idareler tarafından rant da eklenerek kullanılmaz, kullandırılmaz. Böyle bir alana çok ihtiyacımız var ve ben bu vaadi son derece olumlu buluyorum. Umarım uygulanabilir. Kamil Ocak Stadyumu hem cami, hem park yapılacak bir büyüklükte değil" diye konuştu.

AYTEKİN:İLK GÜNDEN BERİ SÖYLÜYORDUK

Gaziantep Kulübü Başkanı Tarık Aytekin, ilk günden beri söyledikleri şeyin arkasında olduklarını belirterek, "Sayın Cumnurbaşkanının da bu doğruyu görmesi ve söylediğimiz dogruya gelmesi bizi memnun etti. Oranın Gaziantep'e yakışan bir kent meydanı olmasını hala talep ediyoruz. Daha önceki 82 tane STK temsilcimiz ve büyükşehir belediyemizin camiyi yapacak insaların orada anlaştığı bir ortak mutabakat vardı. Umuyoruz o mutabakatımız geçerlidir ve o mutabakat doğrultunsunda işler yürüyecektir" dedi.

BİZİM DERDİMİZ BAĞCI DÖVMEK DEĞİL

Millet Bahçesi'nde cami olup olmayacağıyla ilgili sorumuza da Aytekin şöyle yanıt verdi:"Kamil Ocak'n yeri yeşil alan ve meydan olursa bundan keyif alır, seviniriz. Bizim derdimiz üzüm yemek bağcı dövmek değil. Bizim kimseyle derdimiz yok, bizim derdimiz Gaziantep. Camiye karşı değiliz, ama oraya yapılacak bir cami, oranın trafiğini mahveder. Şehir merkezi cuma günleri girilemez hale gelir. Çünkü orası aynı zamanda 40 tane toplu ulaşım hattının geçtiği bir yer. Yani orası aynı zamanda bir ulaşım üssü."

CAMİ VALİLİĞİN ARKASINA YAPILSIN

'Valiliğin arkasında zaten bir cami planı vardı' diyen Aytekin, "Buraya yapılacak yüksek yoğunluklu bir yapı, 10 bin, 20 bin kişiyi biraraya getirecek bir yapı oranın trafiğini işin içinden çıkılmaz hale getirir. Zaten şuanda oranın trafiği giriş çıkış anlamında çok büyük sıkıntı. Hem biz camiye de karşı değiliz. Yeterki bir üst plana uyulsun. Şimdi orada devasa bir yapının yükselmesi o bölgenin kentsel anlamdada çok büyük sıkıntı yaşaması demektir. Biz projeyi bekliyorduk. Proje çıktığında eğer kentsel dokuya oranın imar planına aykırı bir yapı olsaydı ona göre itirazlarımızı dile getirecektik" diye konuştu. Meral KINACILAR