GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR

Kurbanlıkların kesilmesi ve kurban etlerinin daha rahat doğranması için kendilerine getirilen ucu kör bıçakları bileyen ustalar, artan talebe yetişmekte zorlanıyor. Yoğun talep nedeniyle, fazla mesai yapan ustalar, bilenecek bıçaklara numara vererek, sıraya alıyor. Bıçaklarını getirenler ise ustalara verdikleri ucu kör bıçakları, 1-2 gün sonra bilenmiş olarak geri alabiliyor. Bilenecek bıçakları teslim alan bıçakçılar, gece gündüz çalışarak, işleri yetiştirmeye çalışıyor.

SİPARİŞLER ARTTI

Bıçak eğeleme işinin yanı sıra yeni bir bıçak yapımında da siparişlerin de arttığını anlatan bıçakçılar, alınan bıçak üretiminde de siparişlerin bir kaç gün sonra teslim edebildiklerini kaydetti. Bayram yoğunluk yaşadıklarını anlatan bıçak ustası Cevdet Özbulut, her bayram ollduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşadığını kaydetti.

ÇİN MALI ALMAYIN

Bıçak ustası Özbulut, yerli olmayan bıçakların alınmamasını isteyerek, özellikle Çin malı bıçak kullanılmaması gerektiğini kaydetti. İyi bıçaklar konusunda uyarılarda bulunan Özbulut, “Vatandaşlar yerli malı bıçak alsın. Çin malı bıçaklar almasınlar. Çünkü bu bıçakların çoğu çakma ve dayanıksız oluyor. Vatandaşlara yerli malı bıçak almalarını tavsiye ediyoruz. Zaten fiyatlarda uygun, 10 TL’den başlıyor” diye konuştu. İHA