Platformun verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla alışveriş sıklığını yüzde 7 yükselten Gaziantep’te yine aynı dönemde GittiGidiyor’dan yapılan alışveriş hacmi yüzde 26 arttı. Gaziantep, 3 büyük şehir dışında en çok alışveriş yapan şehirler arasında yer aldı.

22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Türkiye’nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor’un ilk 6 aylık verilerine göre Gaziantep, 3 büyük şehir dışında en çok alışveriş yapan şehirler arasına girdi. Yılın ilk yarısında Gaziantep’teki GittiGidiyor kullanıcıları platform üzerinden en çok bulaşık deterjanı satın aldı. Gaziantep’ten bu ürünlerin dışında sırasıyla en çok bebek bezi, çamaşır deterjanı ve mutfak gereçleri satın alındı. Gaziantep’te geçen yılın aynı dönemine göre alışveriş sıklığı yüzde 7 artarken, GittiGidiyor’dan yapılan alışveriş hacmi yüzde 26 yükseldi.

GittiGidiyor 6 ayda yüzde 42 büyüdü

GittiGidiyor, başarılı bir yarıyılı geride bıraktı. Yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 32 olan e-ticaret sektörünün üzerinde bir hızla büyüyen GittiGidiyor, 2018’in ilk yarısını önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 büyüyerek kapattı. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan GittiGidiyor’un kayıtlı kullanıcı sayısı 22 milyona ulaştı. Yarıyıl sonuçlarını değerlendiren GittiGidiyor Genel Müdürü ve TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Öget Kantarcı, “GittiGidiyor olarak yalnız kendi büyümemize odaklanmıyor, hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye’de yeni nesil ticareti yaygınlaştırma misyonunu üstleniyor ve bu yolda başarıyla ilerliyoruz. Bugün Gaziantep hem Türkiye’de en fazla online alışveriş yapan hem de GittiGidiyor’da alışveriş hacmini en çok artıran şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor. Gazianteplilere başta en çok tercih ettikleri kategoriler olmak üzere tüm kategorilerde daha fazla ürün seçeneği sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.HABER MERKEZİ