Fırının önüne konulan kutuya hemen hemen herkes ekmek bırakıyor ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacı karşılanıyor. Dikkat çeken ve duygulandıran gelişmelerin de yaşandığı kampanyada, fırın sahibi Adnan Çağlar unutamadığını anısını şu sözlerle paylaşıyor:
?Kutudan ekmek alan dar gelirli bir kadın, 1 ay boyunca sandıktan ekmek aldı daha sonra bize 20 TL para verdi. Bu ne diye sorduk ve bize ?Kocam çalışmıyordu buradan ekmek aldım. Şimdi kocam işe başladı. Aldığım ekmeklerin tutarı 20 TL ve ben de onu getirdim... Bu parayla sandığa ekmek koyun. Bizim gibi fakirlerin evine ekmek girsin dedi. Bu herkese örnek olmalı...

BAYRAĞI BEN TESLİM ALDIM

Pide fırını sahibi Adnan Çağlar, 15 yıl önce eski fırın sahibinin başlattığı ?bir ekmek de sen bırak? kampanyasına halkın büyük destek verdiğini ifade ederek, fırının önüne koydukları kutuya konulan ekmeklerle dar gelirlilerin ekmek ihtiyacının karşılandığını söyledi. Çağlar, 12 yıl önce eski fırın sahibinin başlattığı ?bir ekmek de sen bırak? kampanyasına halkın büyük destek verdiğini ve fırının önüne koydukları kutuya konulan ekmeklerle dar gelirlilerin ekmek ihtiyacının karşılandığını söyledi.

EKMEKLER KUTUYA BİRİKİYOR

Karatarla Mahallesi Marangoz Caddesi no 24?te pide fırının işleten Adnan Çağlar, bir yıl önce fırının işletmeciliğini aldı. Pide fırınının eski sahibinin 15 yıl önce başlattığı, muhtaç insana bir ekmek de sen bırak kampanyasına devam eden Çağlar, uygulamaya göre fırından ekmek alan müşterilerinin istediği kadar ekmeği kutuya koyduklarını vurgulayarak ?Maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız fırınımıza geldiklerinde kendi evlerine ekmek alırken dar gelirliler için de istedikleri kadar ekmeği kutuya koyuyorlar. Kutuda biriken ekmekleri ise ihtiyacı olan kişiler kutudan alarak evine götürüyor dedi.

GELENEK HALİNE GELDİ

Kampanyanın gelenek haline geldiğini anlatan Çağlar, ?Böyle gelişmeler yaşanıyor ki, herkesi şaşırtıyor... Bir gün inşaat işçisi sandığı fark etmemişti. Utana sıkıla durumunu anlattı. Bizde sandığı gösterdik. 2 ay bizden ekmek aldı işe başlayınca aldığı ekmeklerin parasını getirdi. Biz de yaptığımız çalışmadan bahsedip parayı alamayacağımızı söyledik o da elindeki parayı vererek ?o zaman benim yerime de fakirlere ekmek verin? dedi. Halkımızın bu davranışı ne kadar doğru bir uygulama yaptığımızın göstergesidir.?dedi MÜSLÜM OKATA