Mevcut başkan İslim Arıkan ve Mehmet Şiraz'ın yarışacağı seçimlerin oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor.

ARIKAN BEYAZ LİSTE İLE SEÇİME GİDİYOR

1600 civarında üyesi bulunan EMO'da seçime beyaz liste ile giden başkan İslim Arıkan, 4 yıldır yaptığı oda başkanlığında önemli hizmetlere imza attı. Enerjiyle ilgili sorunları gündeme getirdiklerini ve bunlara çözüm önerileri bulmak için yerelde ve Ankara düzeyinde ziyaretlerde bulunduklarını söyleyen Arıkan, "Örneğin tesbitlerimizden biri 154 kV'lık iletim hattımız vardı, 8 km, 13 mahalleden geçen tehlikeli bir hattı. Bu çarpık yapılaşmadan kaynaklanan bir yapıydı. İletim hatlarının deplase edilmesi gündeme geldi. Oturup konuştuk ve buna çözüm bulundu" diye konuştu.

Eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten Arıkan, "1226 Üyeye Egitim verdik. Eğitimlerimiz büyük bir hızla devam edecektir" dedi.

ŞİRVAN'DAN:YENİ NESİL SLOGAN

Yeni Nesil sloganıyla yola çıkan ve mavi listeyle seçime girecek olan Mehmet Şiraz ve ekibi, sorunlara çare olmak istediklerini belirtti. Mehmet Şiraz, "Meslektaşlarımızın ortak çıkar ve menfaatlerini, korumak, onların sorunlarına ortak olmak, çeşitli alanlarda onları en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Odamıza yeni bir kan getirmek için arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. İşsizlik problemimiz var, işsiz mühendis arkadaşlarımız var. Onların sorunlarına çare olabilmek adına, sorunlarını dile getirebilmek adına aday olmaya karar verdik" dedi.

TAKDİR MÜHENDİSLERİN

Gençlerle birlikte yola çıktıklarını, amaçlarının burada sürekli kalmak olmadığını dile getiren Şiraz, "Biz burada geçiciyiz, kurumlar ise kalıcı. Biz seçildiğimiz takdirde abi olarak belli dönem yapıp ondan sonra gideceğiz. Meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak için adayız, takdir onların. Biz göreve seçilirsek bir çok projeye imza atacağız. Tüm organlar birlikte aktif olarak çalışacak. Elektrik proje mimarilerindeki yenilikler ve gereksinimler, diğer mühendislik, mimarlık disiplinleri ile görüşmeler, çalıştaylar ve sempozyumlar yapılarak, yeni nesil çevreci yapıların temeli atılacak. Tüm dağıtım firmaları ile sürekli dirsek temasında olunacak. Şebekemizi hep birlikte iyileştireceğiz .Şube mali yapısı güçlendirilecek." dedi. Meral KINACILAR