Atatürk Bulvarı esnafı tedirgin. Şehrin göbeğinde güvenlik zaafiyetinin olduğunu iddia eden esnaf, ballyci, tinerci ve sarhoşlardan şikayetçi. İnsanların araçlarıyla bile işyerlerine gelmeye korktuklarını söyleyen esnaf, işlerinde düşüşler yaşadıklarını anlatarak, emniyetten destek istiyor…

AİLELER KORKU İÇİNDE

Bey Mahalle Muhtarı Şahin Yeşilyurt, sadece esnafın değil, ailelerden de çok sayıda şikayet aldığını, özellikle bu şikayetlerin son 15 gündür iyice sıklaştığını belirtti. Şahin Yeşilyurt, "Burası akşam saat 16:00'dan sonra iyice sessiz ve sakin bir hale bürünüyor. Aileler geçmeye korkuyor. İnsanlar tüm ihtiyaçlarını Gazimuhtarpaşa'dan karşılıyor. Maarife gelmekten korkar hale geldiler. Emniyet yok. Eskiden buralarda gece 1'lere kadar gezilirdi. Genç yaşlı herkes alışverişini yapardı" dedi.

EN AZ İKİ KAVGA OLUYOR

Eskiden her gün akşam Keyvanbey'in önünde polis otosunun saat 16:00-17:00'de gelerek geceye kadar durduğunu anlatan Şahin Yeşilyurt, "Şu anda o olay yok. Polis otosu gelmiyor. Gelmeyince kavgasız gün geçmiyor. En azından polis arabasının orada duması bir avantaj getiriyordu. Her akşam saat 16:00'dan sonra en az iki kavga oluyor. Hem de silahlı ve bıçaklı kavga. Esnaf çok tedirgin" diye konuştu.

ESNAFIN İŞLERİ DÜŞTÜ

Muhtar Şahin Yeşilyurt, esnafın ve ailelerin bu durumdan hem şikayetçi hem de tedirgin olduğunu tekrarlarken, "Esnafımızın güvenlik zaafiyetinden dolayı işlerinde düşüşler var. Geçtiğimiz gün, işyerinde çalışan bir hanım kızın annesi çocuğunu almaya geliyor. Ballyci kılıklı bir genç, arabanın camını vuruyor para istiyorlar. Aile çok korkuyor. Polisi arıyoruz ancak bunu yapan gitmiş oluyor. Emniyetimizle irtibata geçeceğiz ve sıkıntılarımızı ileteceğiz" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR